Principalii favoriți de la Australian Open și-au aflat, joi, adversarii din primul tur de la Melbourne. Rafael Nadal îl va întâlni pe Hugo Dellien (Bolivia), Roger Federer se va duela cu Steve Johnson (SUA), în timp ce Novak Djokovic va deschide cu un meci împotriva lui Jan-Lennard Struff (Germania). Pe partea de tablou a sârbului (campionul din 2019) se află jucători care i-au pus probleme în trecut: Stefanos Tsitsipas și Roberto Bautista-Agut.

Novak DjokovicFoto: atptour.com

Citește și: Australian Open: Adversarele jucătoarelor din România - Simona Halep vs Jennifer Brady, în primul tur / Begu vs Bertens și Cîrstea vs Strycova

Rafael Nadal îl poate întâlni pe Nick Kyrgios în turul al patrulea, confruntare care produce de obicei mult spectacol, dar și tensiuni. Pe partea lui Rafa de tablou se mai afla Medvedev, Zverev, Wawrinka, Goffin și Rublev.

Federer va trebui să se lupte cu mulți tineri dacă dorește să recucerească titlul de la Melbourne. Acesta îi poate întâlni pe parcursul competiției pe Matteo Berrettini, Dennis Shapovalov, Hubert Hurkacz sau Jannick Sinner.

Campionul en-titre, Novak Djokovic, se află pe aceeași parte de tablou cu Roberto Bautista-Agut, în fața căruia a pierdut două din ultimele trei meciuri. În drumul spre apărarea titlului, Nole poate da și pe Stefanos Tsitsipas (2-2 în confruntările directe).

Adversarii jucătorilor din TOP 10:

Rafael Nadal (1) vs Hugo Dellien

Novak Djokovic (2) vs Jan-Lennard Struff

Roger Federer (3) vs Steve Johnson

Daniil Medvedev (4) vs Frances Tiafoe

Dominic Thiem (5) vs Adrian Mannarino

Stefanos Tsitsipas (6) vs Salvatore Caruso

Alexander Zverev (7) vs Marco Cecchinato

Matteo Berrettini (8) vs Andrew Harris

Roberto Bautista-Agut (9) vs Feliciano Lopez

Gael Monfils (10) vs Yen-Hsun Lu

Aici poți afla toate întâlnirile de pe tabloul masculin de la Australian Open.

Meciurile de pe tabloul principal al primului Grand Slam al anului încep luni, 20 ianuarie.