Jucătoarea slovenă Dalila Jakupovic, care a abandonat în calificări la Australian Open din cauza calităţii scăzute a aerului, a declarat că toţi cei cu care a vorbit după abandon au avut probleme respiratorii şi dureri de cap, informează bbc.com.

Australian Open 2020Foto: Captura YouTube

"Era foarte periculos de jucat în condiţiile de ieri. Toate persoanele cu care am vorbit ieri au avut dureri de cap, dureri în piept şi probleme respiratorii. A fost oribil", a spus Jakupovic la BBC Radio 5.

Jakupovic, parteneră de dublu a româncelor Irina Bara şi Raluca Olaru, a fost nevoită să abandoneze meciul din primul tur al calificărilor, marţi, din cauza problemelor de respiraţie avute. Ea s-a retras de pe teren la scorul de 6-4, 5-6, cu minge de 6-6 pentru slovenă, în partida cu elveţianca Stefanie Voegele, după o oră şi 52 de minute de joc.

Miercuri, meciurile din calificări de la Australian Open, suspendate iniţial din cauza calităţii scăzute a aerului, au fost întrerupte apoi din cauza ploii, iar în cele din urmă au fost anulate.

Peste 100.000 de kilometri pătraţi de vegetaţie au ars în mai multe zone ale Australiei. Cel puţin 28 de oameni au murit pe întreg teritoriul australian de la izbucnirea incendiilor, iar mii de persoane şi-au pierdut locuinţele.

Momentul în care Dalila Jakupovic este nevoită să abandoneze:

VIDEO Australian Open: Antrenamente suspendate și un abandon în calificări, din cauza calității scăzute a aerului