​Simona Halep se află în fața primului test important din 2020, jucătoarea noastră urmând să o întâlnescă în sferturile turneului Premier de la Adelaide pe Aryna Sabalenka (12 WTA, favorită numărul 6). Organizatorii australieni au anunțat programul zilei de joi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, Halep vs Sabalenka va fi al doilea meci al zilei de pe arena centrală, după confruntarea dintre Donna Vekic și Dayana Yastremska.

Conform organizatorilor, partida nu va începe mai devreme de ora 04:30, ora României. Meciul va fi LiveText pe HotNews.ro.

Halep vs Sabalenka

Halep și Sabalenka s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA, în 2018, de fiecare dată impunându-se românca. Prima confruntare a fost la Shenzhen, în faza sferturilor, unde Halep s-a impus cu 6-2, 6-2. Tot în 2018, cele două sportive s-au înfruntat în semifinalele de la Cincinnati, unde Halep a avut din nou câștig de cauză, scor 6-3, 6-4.

În primul tur de la Adelaide, Sabalenka a învins-o pe Su-Wei Hsieh (36 WTA), revenind de la 0-1 la seturi, scor 5-7, 6-1, 7-5, după două ore și opt minute de joc. De partea cealaltă, Halep a fost acceptată direct în turul doi, trecând de australianca Ajla Tomljanovic (52 WTA), scor 6-4, 7-5.

Săptămâna trecută, Aryna Sabalenka s-a oprit în optimi la Shenzhen, acolo unde câștigase trofeul în 2019. Ea a fost învinsă de Kristyna Pliskova, scor 6-4, 6-4.

Meciurile de la WTA Adelaide au loc în complexul "Memorial Drive Park" (inaugurat în 1914), care are o arenă centrală de 5000 de locuri. Suprafața de joc este Plexicushion (se joacă și la Australian Open pe acest gen de suprafață începând din 2007).

În România, turneul feminin poate fi urmărit în direct pe Digisport, iar întrecerea masculină pe Eurosport.

Programul complet al zilei de joi: