A debutat în noul sezon cu o victorie (6-4, 7-5 cu Ajla Tomljanovic) și speră să meargă cât mai departe în turneul de la Adelaide. Simona Halep a vorbit cu presa despre anul 2020 și a spus care este motivul pentru care are toate motivele să spere că va obține noi performanțe în circuitul WTA.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

Conform spuselor Simonei, pregătirea din presezon a fost una cum nu a mai avut până acum, iar această muncă își va arăta roadele de-a lungul anului.

2020 este un an special, pe lângă turneele oricum programate, în calendar urmând să-și facă loc Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde Halep a anunțat deja că vrea să ia parte în toate probele posibile: simplu, dublu (alături de Irina Begu) și dublu mixt (alături de Horia Tecău).

Ce spune Halep despre pregătirea din presezon

"De fapt, niciodată n-am muncit mai mult în intreaga mea carieră profesionistă. A fost o perioadă foarte bună și sunt sigură că acele săptămâni de muncă mă vor ajuta pe tot parcursul anului, nu doar acum.

Nu vreau să mă grăbesc și să spun că îmi doresc rezultate imediate, în luna aceasta. Este un efort pentru tot anul" - Simona Halep, la Adelaide.

  • În duelul din sferturile de la Adelaide (va avea loc joi), Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Aryna Sabalenka (12 WTA, cap de serie numărul 6) și Bernarda Pera (70 WTA, venită din calificări).
  • Pentru calificarea în sferturi, Halep va primi 22.400 de dolari şi 100 de puncte WTA.
  • Datorită victoriei de marți, Simona Halep va face încă o dată rocada cu Naomi Osaka și va urca începând de săptămâna viitoare pe locul trei al clasamentului WTA. Cu toate acestea, Halep va fi cap de serie numărul patru la Australian Open (primul Grand Slam al anului va avea loc în perioada 20 ianuarie - 2 februarie).

Când vor avea loc cele mai importante competiții din 2020:

Australian Open: 20 ianuarie - 2 februarie

Roland Garros: 24 mai - 7 iunie

Wimbledon: 29 iunie - 12 iulie

JO Tokyo: 25 iulie - 2 august

US Open: 31 august - 13 septembrie.

VIDEO WTA Adelaide: Simona Halep, în sferturi (6-4, 7-5 cu Ajla Tomljanovic)/ Sfaturile lui Darren