Simona Halep s-a impus în fața australiencei Ajla Tomljanovic, scor 6-4, 7-5, ajutată fiind și de sfaturile lui Darren Cahill. Românca i-a mulțumit antrenorului său după meci: "Sfaturile lui m-au ajutat cu adevărat azi, îţi mulţumesc !".

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost un meci greu, cu siguranţă. De fapt mă aşteptam la asta pentru că am mai jucat de două ori împotriva ei şi ambele partide au fost foarte grele. Sunt foarte fericită că am trecut, este foarte important să câştigi primul meci al anului. Am muncit din greu şi sunt foarte fericită de victorie. Întodeauna este dificil primul meci. Chiar dacă te antrenezi din greu săptămâni la rând nu e ca atunci când joci meciuri oficiale, aşa că este dificil să intri pe teren şi să fii conectată la fiecare punct pe care îl joci.

Am fost un pic obosită în setul al doilea, dar este normal, voi încerca să mă recuperez pentru următorul meci şi să joc cel mai bun tenis. Voi merge la spa, la masaj şi mă voi relaxa în camera mea. Sunt şi eu un fan al lui Darren, este frumos să-l am în echipa mea din nou, lucrăm deja de patru ani şi vreau să-i mulţumesc că este de partea mea.

Sfaturile lui m-au ajutat cu adevărat azi, îţi mulţumesc ! Să joc aici, în oraşul lui natal este foarte frumos şi vreau să vă mulţumesc tuturor că aţi venit şi mă faceţi să mă simt aici ca la a doua mea casă. Sunt o mare susţinătoare a echipei Port Adelaide. Nu ştiu regulile, dar sunt o mare susţinătoare a lor. Nu voi susţine niciodată o altă echipă (n.r. - din Australia)", a declarat Halep, pe teren, potrivit News.ro.

În duelul din sferturi (va avea loc joi), Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Aryna Sabalenka (12 WTA, cap de serie numărul 6) și Bernarda Pera (70 WTA, venită din calificări).

Pentru calificarea în sferturi, Halep va primi 22.400 de dolari şi 100 de puncte WTA.

Datorită victoriei de marți, Simona Halep va face încă o dată rocada cu Naomi Osaka și va urca începând de săptămâna viitoare pe locul trei al clasamentului WTA. Cu toate acestea, Halep va fi cap de serie numărul patru la Australian Open (primul Grand Slam al anului va avea loc în perioada 20 ianuarie - 2 februarie).