Ashleigh Barty a avut parte de un meci dificil cu Anastasia Pavlyuchenkova, liderul mondial având nevoie de set decisiv și de un meci de două ore și 10 minute petru a se impune. A fost 4-6, 6-3, 7-5 pentru australiancă, iar Ash a făcut pasul spre sferturile turneului de la Adelaide.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pavlyuchenkova (31 WTA) a reușit un meci bun contra lui Barty, rusoaica câștigând primul set al confruntării. A fost nevoie de un singur break și de multă încredere de la lansare (6-4).

Lucrurile s-au schimbat în a doua manșă: au fost destule nesincronizări la serviciu, au apărut trei break-uri în total, iar Barty s-a impus cu 6-3.

Decisivul a fost un adevărat recital de break-uri: de cinci ori și-au pierdut împreună cele două sportive serviciul, iar finalul de partidă a fost unul mai limpede pentru Barty. Numărul unu WTA a câștigat în cele din urmă cu 7-5, iar debutul de an este unul anevoios pentru cea mai bună jucătoare din ierarhia WTA (a pierdut în primul meci jucat la Brisbane, învinsă fiind de Jennifer Brady).

În sferturi, Ash va da peste învingătoarea partidei dintre Rodionova și Vondrousova (favorită 8).

Ce puncte se câștigă la Adelaide

Optimi: 55

Sferturi: 100

Semifinale: 185

Finalistă: 305

Câștigătoare: 470 de puncte.

Banii primiți de sportive în funcție de rezultatele avute

Pentru prezența pe tabloul principal: $5,320

Optimi: $11,620

Sferturi: $21,660

Semifinale: $40,322

Finalistă: $75,570

Câștigătoare: $141,875.

Meciurile de la WTA Adelaide au loc în complexul "Memorial Drive Park" (inaugurat în 1914), care are o arenă centrală de 5000 de locuri. Suprafața de joc este Plexicushion (se joacă și la Australian Open pe acest gen de suprafață începând din 2007).

În România, turneul feminin poate fi urmărit în direct pe Digisport, iar întrecerea masculină pe Eurosport.

Aici poți urmări un rezumat al partidei dintre Barty și Pavlyuchenkova: