În urmă cu doar câteva zile, Roger Federer a fost luat în vizor de către activiștii de mediu (în frunte cu Greta Thunberg) și sfătuit să renunțe la unul dintre sponsorii săi importanți (care investește masiv în activități comerciale cu combustibili fosili). Răspunsul elvețianului nu s-a lăsat prea mult așteptat.

Roger Federer si Greta ThunbergFoto: Colaj foto

Ce le-a transmis Roger activiștilor

"Iau în calcul foarte serios impactul și amenințarea schimbărilor climatice, cu atât mai mult cu cât eu și familia mea am sosit în Australia (n.r. va participa la Australian Open, primul Grand Slam al anului) în mijlocul dezastrului făcut de incendii" - Roger Federer, într-o poziție oficială, citată de The Guardian.

"În calitate de tată a patru copii mici și un susținător frecvent al educației universale, am un mare respect și admirație pentru mișcarea tinerilor activiști de mediu. Le sunt recunoscător acestora pentru că ne-au împins pe toți să ne examinăm comportamentul și să acționăm pentru căutarea soluțiilor inovatoare" - Roger Federer.

"Suntem datori să îi ascultăm (n.r. pe activiști). Știu ce responsabilități am în calitatea mea de persoană privată, sportiv și antreprenor și m-am angajat să folosesc această poziție privilegiată pentru a dialoga pe tema problemelor importante cu sponsorii mei", a concluzionat marele campion elvețian.

Andri Gigerl, unul dintre activiștii de mediu vehemenți, a salutat răspunsul dat de Federer.

Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Roger Federer a fost criticat de activiști pentru asocierea numelui său cu Credit Suisse. Banca elvețiană a intrat în vizorul activiștilor de mediu după ce ar fi investit aproximativ 57 de miliarde de dolari către organizațiile care caută intens noi depozite de combustibili fosili.

S-ar putea să te intereseze și:

Greta Thunberg îl atacă pe Roger Federer: "Trezește-te!"

Aici poți citi mai multe despre combustibilii fosili și despre influența pe care o au aceștia asupra mediului înconjurător.