Novak Djokovic și Viktor Troicki au adus punctul decisiv prin care Serbia a câștigat finala ATP Cup în fața Spaniei (scor 2-1). Cei doi i-au învins pe Feliciano Lopez și Pablo Carreno-Busta, scor 6-3, 6-4. Rafael Nadal a lipsit din perechea ibericilor declarând că oboseala s-a acumulat în ultimele zile (a fost învins și de Nole în al doilea meci de simplu al ultimului act).

Serbia a castigat editia inaugurala a ATP CupFoto: atpcup.com

Rezultatele finalei Serbia vs Spania:

Roberto Bautista-Agut vs Dusan Lajovic 7-5, 6-1

Novak Djokovic vs Rafael Nadal 6-2, 7-6(4)

Novak Djokovic/Viktor Troicki vs Feliciano Lopez/Pablo Carreno-Busta 6-3, 6-4

Ultimul punct al meciului de dublu:

Bucuria sârbilor:

Desfășurarea livescore a meciului Djokovic/Troicki vs Lopez/Carreno-Busta:

Setul II

6-4 Djokovic servește perfect, este ajutat și de erorile lui Carreno-Busta și Serbia câștigă confruntarea și titlul.

5-4 Spaniolii fac un game bun la serviciu, însă sârbii au ocazia să câștige partida la lansare.

5-3 Aflați într-o situație delicată (30-30), sârbii închid game-ul și îi obligă pe iberici pentru a rămâne în meci.

4-3 Busta servește bine și ibericii rămân la un singur game în urma sârbilor.

4-2 Spaniolii au avut ocazia de a egala situația (40-40), însă Djokovic a servit excelent cu și a reușit să păstreze echipa Serbiei la conducere.

3-2 Conduși cu 40-0, sârbii câștigă două puncte, dar spaniolii închid în cele din urmă game-ul.

3-1 Sârbii își mențin break-ul și se apropie tot mai mult de victorie.

2-1 Spaniolii opresc seria de șapte game-uri câștigate consecutiv de sârbi.

2-0 Rafael Nadal este cel mai mare fan al colegilor săi în acest moment, însă ei nu reușesc să își revină. Sârbii sunt la un nivel înalt, Troicki a pus stăpânire pe fileu.

1-0 Ibericii au pierdut complet ritmul, sârbii debutează cu un break în setul secund.

Setul I

6-3 Sârbii câștigă al cincilea game consecutiv (la 0 de această dată) și sunt cu un pas mai aproape de titlul de la ATP Cup.

5-3 Sârbii mai fac un break, tot în urma punctului decisiv, Busta fiind din nou cel care ratează ultima lovitură.

4-3 Busta ratează un lob și sârbii trec pentru prima oară în avantaj.

3-3 Ochiul lui Nole nu minte: ca în meciul cu Nadal, sârbul cere challenge și are dreptate la milimetru (primul punct obținut la retur). Spaniolii au revenit la conducerea game-ului, chiar dacă sârbii au avut 30-0, însă tot Nole și Viktor au reușit să egaleze situația la general câștigând punctul decisiv.

2-3 Sârbii încearcă să rămână în set, dar va fi foarte greu să recupereze break-ul (ibericii încă nu au pierdut vreun punct la lansare).

1-3 Spaniolii se impun din nou la 0 la serviciu.

1-2 Sârbii punctează pe tabelă în urma game-ului de serviciu al lui Troicki.

0-2 Game alb pentru spanioli.

0-1 Novak Djokovic servește primul. Spaniolii fac break-ul încă din startul meciului, Troicki a trimis în fileu la punctul decisiv.

Cele două perechi:

"Am jucat foarte mult tenis în ultimele zile, colegii mei au jucat excelent ieri, nivelul energiei mele este mai scăzut decât de obicei pentru că am jucat meciuri foarte lungi în aceste zile. Este o decizie de echipă și credem în echipa noastră, acesta este motivul pentru care am avut succes în trecut, pentru că suntem în stare să oferim încredere celorlalți jucători din echipă. Le oferim încredere lui Feliciano și lui Pablo, se descurcă foarte bine, îi vom sprijini și să sperăm că vor avea o zi bună", a afirmat Rafael Nadal, despre decizia de a nu juca în meciul de dublu.

Urmează meciul de dublu. Novak Djokovic face parte din echipa Serbiei, însă Rafael Nadal lipsește din perechea Spaniei. În locul său joacă Feliciano Lopez.

Novak Djokovic a fost jucătorul cu o evoluție mai constantă în al doilea meci de simplu din cadrul finalei ATP Cup. Sârbul a servit excelent (12 ași, 84% cu primul serviciu), a supraviețuit în momentele dificile (a salvat chiar și cinci mingi de break într-un singur game), a învins cu 6-2, 7-6(4), și a egalat scorul în disputa dintre Serbia și Spania: 1-1. În urma acestui rezultat, Nole îl conduce cu 29-26 pe Rafa în confruntările directe.

Djokovic și semnul victoriei:

Ultimul punct al partidei dintre Nadal și Djokovic:

Desfășurarea livescore a partidei dintre Nadal și Djokovic:

Setul II

6-7 Nole face o dublă greșeală și Rafa are un minibreak în față (2-1). Sârbul revine chiar la punctul următor, când mingea sare din fileu la passing, dar aterizează în cele din urmă în teren. Al 12-lea as îl aduce la conducere pe Nole (4-3). Rever perfect în lung de linie pentru Djokovic și Nole face minibreak-ul care poate fi decisiv (5-4). Nadal ratează o lovitură: două mingi de meci pentru Nole. Rafa atacă, dar trimite în fileu și meciul se termină cu victoria lui Djokovic.

6-6 Passing foarte frumos reușit de Djokovic, care conduce cu 30-0. Ne apropiem de tiebreak. Nole se apropie de arbitru (care și-a cerut scuze) după o decizie controversată. Djokovic câștigă game-ul.

6-5 Punct spectaculos la fileu câștigat de Djokovic: două mingi de break pentru Nole, care ar urma să servească pentru câștigarea meciului. Încă un challenge câștigător al sârbului. Nole alunecă după ce s-a apărat excelent în fața atacurilor spaniolului, mingea lui Rafa a aterizat pe linia de fund (încă o minge de break pentru Djokovic). Execuție superbă în colțul terenului reușită de Nadal! Rafa rezistă și trece din nou în avantaj.

5-5 Chiar dacă a început game-ul cu o eroare, Nole și-a revenit rapid și s-a impus la 15.

5-4 Joc fără punct pierdut și pentru Nadal.

4-4 Game fără probleme pentru sârb. Echilibrul continuă.

4-3 Nadal servește câțiva ași (ajunge la 5 în total) și trece din nou la conducerea setului.

3-3 Pentru prima oară în acest set, Rafa pune presiune la retur, reușește și un passing în cross cu backhand-ul și se distanțează la 30-0. Nole ratează și el și ibericul are trei mingi consecutive de break. Djokovic le salvează pe toate, game-ul se prelungește. Rafa mai ratează două oportunități, nici Nole nu poate închide game-ul la prima ocazie, dar o face până la urmă.

3-2 În acest ritm, ne așteaptă tiebreak-ul. Nadal pare să-și fi găsit și el ritmul la serviciu.

2-2 Djoker-ul servește perfect astăzi, încă un game în care Rafa nu are răspunsuri.

2-1 Încă un challenge cerut perfect de Djokovic, sârbul este echivalentul VAR-ului din fotbal. Acesta a fost și singurul punct câștigat de Nole în game, Rafa reușind să servească bine.

1-1 As după as, Novak Djokovic nu are niciun fel de probleme la lansare. Game alb.

1-0 Rafa începe bine setul secund, a arătat mai multă siguranță la serviciu.

Setul I

2-6 Nole închide setul cu trei ași consecutivi.

2-5 Djokovic cere challenge la un serviciu al spaniolului, are dreptate și se face 30-40. Sârbul câștigă și punctul următor și face încă un break.

2-4 Nole este de neclintit la serviciu: încă un game alb.

2-3 Seria de game-uri albe este oprită de două duble greșeli consecutive ale spaniolului. Rafa alternează serviciile excelente cu duble greșelile: îi oferă a doua minge de break din acest game lui Nole. Nadal rezistă și ține aproape de sârb.

1-3 Răspuns la fel de bun din partea lui Djokovic.

1-2 Game convingător pentru Nadal, fără punct pierdut.

0-2 Nole are ceva probleme la serviciu, Rafa a avut câteva răspunsuri bune, însă sârbul își apără break-ul.

0-1 A început partida, Nadal servește primul. Spaniolul debutează cu două puncte câștigate rapid, Nole revine și face break-ul la a treia ocazie (Rafa a ratat câteva slice-uri și a pierdut schimburile prelungite).

Tradiționala poză:

Drumul spre teren:

Nole se pregătește: