​​Serena Williams (38 ani) a câștigat titlul de la Auckland, al 73-lea al carierei, după ce a învins-o în finală pe compatrioata sa Jessica Pegula, scor 6-3, 6-4. Meciul a durat o ora și 35 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Serena a avut un debut mai dificil de partidă, și-a pierdut serviciul la chiar primul game, însă nu a mai făcut-o până la sfârșitul confruntării. În primul set, ea a făcut break-urile decisive în game-urile șase și opt, iar în setul secund în jocul cu numărul trei (a ratat trei mingi de meci pe serviciul adversarei, în game-ul al nouălea).

Cu procentaje bune la serviciu (72% cu , 61% cu ), Serena a fost mai bună în momentele importante ale meciului și a profitat de experiența superioară.

Pentru Serena, acesta este primul trofeu după ce a născut o fetiţă, în septembrie 2017. Ea a revenit în competiţii în martie 2018. Jucătoarea din SUA câştigase ultima dată un trofeu în ianuarie 2017, la Australian Open. De atunci, ea a jucat cinci finale, la Wimbledon de două ori, la US Open de două ori şi la Toronto, toate pierdute, scrie News.ro.

Pe parcursul turneului de la Auckland, Serena Williams a mai trecut de Camila Giorgi (6-3, 6-2), Christina McHale (3-6, 6-2, 6-3), Laura Siegemund (6-4, 6-3) și Amanda Anisimova (6-1, 6-1).

Grație acestui succes, Serena va urca o poziție în clasamentul WTA, până pe locul 9. Jessica face un salt mai spectaculos (18 locuri), până pe 64.

Serena Williams a declarat că își va dona premiul câștigat (43.000 de dolari) și câte o rochie din timpul fiecărui meci pentru victimile incendiilor de vegetație din Australia.

În finala de dublu, Serena Williams și Caroline Wozniacki au fost învinse de perechea Asia Muhammad/Taylor Townsend (SUA), scor 6-4, 6-4.

Rezumatul finalei dintre Williams și Pegula: