Serena Williams (10 WTA, 38 ani) nu i-a oferit șanse Amandei Anisimova (25 WTA, 18 ani), s-a impus cu 6-1, 6-1, și s-a calificat în finala turneului de la Auckland. În ultimul act, ea o va întâlni pe Jessica Pegula, care a trecut de Caroline Wozniacki.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prezentă pentru a doua oară la acest turneu, Serena i-a "spart" de cinci ori serviciul adversarei fructificând fiecare minge de break avută. Cu 17 lovituri câștigătoare și doar șase erori neforțate (19 de partea lui Anisimova), Williams a făcut diferența și la serviciul secund al adversarei (a câștigat 12 din 14 puncte). Meciul a durat doar 43 de minute.

"A fost foarte satisfăcător. Știam că voi întâlni o jucătoare foarte bună, așa că știam că trebuie să ridic nivelul. Mă simt în formă, simt că am avut câteva meciuri bune. Schimburi lungi, schimburi scurte, jucătoare puternice, exact ce aveam nevoie pentru Melbourne (n.r. Australian Open)", a declarat Serena Williams, după calificarea în finala turneului de la Auckland.

Rezumatul partidei dintre Williams și Anisimova:

Pentru titlul de la Auckland, Serena se va duela cu o altă americancă, Jessica Pegula (82 WTA), care a reușit surpriza învingând-o pe daneza Caroline Wozniacki (ajunsă pe 39 în clasamentul WTA), scor 3-6, 6-4, 6-0. Williams are astfel șansa să își răzbune partenera de dublu (cele două vor juca finala în această probă).

În ciuda debutului cu break, Pegula s-a văzut învinsă în primul set cu 6-4, după ce Caroline a reușit să revină și să câștige de două ori la primire. Jessica a preluat controlul începând cu setul secund (și-a mai pierdut o singură dată serviciul) și a închis fără probleme partida: 6-0 după 29 de minute în decisiv.

Pegula a avut statistici mai bune la lansare: 69% cu (61% pentru Wozniacki) și 50% cu (față de 39% pentru Caroline) și a transformat 6 din cele 13 șanse de break. De asemenea, ea a salvat 6 din cele 9 oportunități avute de daneză la primire.

La Auckland, Serena Williams poate obține la 73-lea trofeu al carierei, în timp ce Jessica Pegula va lupta pentru al doilea titlu (s-a mai impus în 2018, la Washington DC).

Rezumatul partidei dintre Pegula și Wozniacki: