Ekaterina Alexandrova (34 WTA) este noua campioană a turneului WTA International de la Shenzhen, după ce a învins-o pe Elena Rybakina (36 WTA). Pentru rusoaică, acesta este cel mai important titlu cucerit în carieră.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rusoaica s-a impus cu 6-2, 6-4, după o oră și 13 minute de joc. Ea a practicat un joc mult mai sigur (un singur as și două duble greșeli, față de cinci ași și patru duble ale jucătoarei din Kazakhstan) reușind să se impună de câte trei ori la retur în fiecare set.

Pentru Alexandrova, acesta este primul trofeu WTA din carieră (a mai câștigat turneul de categorie 125 K Series de la Limoges în 2016, 2018 și 2019). Pentru Rybakina, aceasta a fost a treia finală disputată în ultimele șase luni și a doua pierdută în China, după cea de la Nanchang (2-6, 0-6 vs Rebecca Peterson). Ea rămâne cu un singur titlu în palmares, cucerit anul trecut la București.

Alexandrova și primul trofeu important:

Ultimul punct al finalei dintre Alexandrova și Rybakina:

Pe parcursul turneului de la Shenzhen, Ekaterina Alexandrova a mai trecut de Katerina Siniakova (Cehia, 55 WTA), Shuai Peng (China, 108), Qiang Wang (China, 28) și Garbine Muguruza (Spania, 35).

Rezumatul partidei: