După ce David Goffin l-a învins pe Rafael Nadal, belgienii au fost foarte aproape de a duce până la capăt surpriza. Dublul Sander Gille/Joran Vliegen a scăpat printre degete victoria în fața perechii Pablo Carreno Busta/Rafael Nadal. A rezultat un meci electrizant de două ore și 3 minute: 6-7(7), 7-5, 10-7 pentru iberici. În urma acestui succes, Spania a obținut calificarea în penultimul act al ATP Cup cu scorul general de 2-1.

Rafael Nadal si Pablo Carreno BustaFoto: atpcup.com

Cu un Nadal care nu a fost capabil să-și pună amprenta decisiv asupra meciului, dublul spaniol a părut o pradă la îndemână pentru belgieni. Cu toate că primul set a fost unul echilibrat, Gille și Vliegen și-au adjudecat meritat prima manșă: 7-6(7).

Sander Gille și Joran Vliegen au fost echipa mai bună, mai sudată, cu variație în joc și cu o eficiență crescută la fileu. În plus, Sander și Joran nu au arătat vulnerabilități nici de la lansare, iar acest lucru a contribuit semnificativ la rezultatul primului set.

Setul al doilea a fost la fel de echilibrat, iar momentul cel mai important avea să se producă la 4-3 în favoarea belgienilor. Aceștia au avut două mingi de break pe care nu au reușit să le fructifice, iar de la acest punct spaniolii au prins încredere.

La 5-5 a apărut break-ul ibericilor (primul al partidei de altfel), iar apoi spaniolii au trimis confuntarea în super tiebreak-ul decisiv (manșa le-a revenit cu 7-5).

Decisivul a fost la fel de plin de dramatism: belgienii și-au pierdut primii serviciul la 4-4, iar apoi au mai făcut-o încă o dată la 7-5. Astfel s-a ajuns în situația ca Spania să aibă patru mingi de meci (9-5). Au fost salvate primele două, dar până la urmă o dublă greșeală le-a frânt visele belgienilor (10-7).

Rezultatele disputei Belgia vs Spania:

Roberto Bautista Agut - Kimmer Coppejans 6-1, 6-4

David Goffin - Rafael Nadal 6-2, 7-6(3)

Carreno Busta/Rafael Nadal - Sander Gille/Joran Vliegen 6-7(7), 7-5, 10-7

Cum arată semifinalele:

*Se vor disputa sâmbătă - în direct la Eurosport

Rusia - Serbia (de la ora 02:00)

Australia - Spania (de la 09:30, ora României)

Rafael Nadal și dansul victoriei:

Ultimul punct al partidei: