Greta Thunberg este un nume cunoscut în rândurile activiștilor, iar în vizorul tinerei de 17 ani a intrat de curând marele Roger Federer. Elvețianul este avertizat să se trezească și să renunțe la unii dintre sponsorii săi importanți.

HotNews.roFoto: Hotnews

Hashtag-ul "RogerWakeUpNow" (n.r. Roger, trezeste-te acum!) îi este adresat de suedeză fostului lider al ierarhiei ATP.

Conform AS.com, Greta îi cere lui Roger să renunțe la a-și mai asocia numele cu banca elvețiană Credit Suisse. Aceștia din urmă sunt acuzați că investesc masiv în activități comerciale cu combustibili fosili.

De altfel, Credit Suisse a intrat în vizorul activiștilor încă din noiembrie 2018, atunci când mai multe persoane au intrat într-o filială a băncii din Lausanne (ulterior, activiștii au fost trimiși în judecată și au fost obligați să plătească 20.000 de euro).

Susținători ai acestora au apărut îmbrăcați în echipament specific tenisului și au afișat mesajul: "Credit Suisse distruge planeta. Roger, îi sprijini?". Credit Suisse este acuzată de activiști că a investit aproximativ 57 de miliarde de dolari către organizațiile care caută intens noi depozite de combustibili fosili.

Aici poți citi mai multe despre combustibilii fosili și despre influența pe care o au aceștia asupra mediului înconjurător.