Parcursul echipei Monica Niculescu / Misaki Doi (România / Japonia) s-a oprit în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Shenzhen. Cele două au fost învinse de chinezoaicele Ying-Ying Duan și Saisai Zheng, finaliste în 2019 la Roland Garros.

HotNews.roFoto: Hotnews

Niculescu și Doi au fost învinse de perechea chineză Ying-Ying Duan / Saisai Zheng, cap de serie numărul 3, scor 3-6, 6-3, 10-4, după o oră și 23 de minute.

Pentru prezența în semifinale, Niculescu și Doi vor fi recompensate cu un premiu total de 7.400 de dolari şi câte 110 de puncte WTA.

În finală, Ying-Ying Duan și Saisai Zheng le vor înfrunta pe cehoaicele Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, favoritele numărul 2.

Ying-Ying Duan și Saisai Zheng nu au niciun trofeu la dublu împreună, dar au disputat finala de la Roland Garros în 2019, ele fiind învinse de cuplul Timea Babos / Kristina Mladenovic (Ungaria / Franța), scor 6-2, 6-3.

Krejcikova și Siniakova au câștigat împreună la dublu trei titluri, dintre care două de Grand Slam: Rogers Cup (2019), Roland Garros și Wimbledon (ambele în 2018). Ele au mai jucat finala de la Indian Wells în 2019 și au ajuns până în ultimul act la Shenzhen, Miami și Turneul Campioanelor în 2018.

Monica Niculescu a câştigat de două ori proba de dublu de la Shenzhen: în 2014, în echipă cu Klara Koukalova din Cehia, şi în 2016, cu americanca Vania King.