Naomi Osaka își continuă parcursul de la turneul de la Brisbane, nipona calificându-se în semifinale după o victorie muncită în fața lui Kiki Bertens. La capătul a două ore de joc, asiatica s-a impus în trei seturi, scor 6-3, 3-6, 6-3.

HotNews.roFoto: Hotnews

În afară de primul set (unul în care s-au pierdut în total trei game-uri de la lansare), în celelalte două manșe un singur break a făcut diferența.

Naomi și Kiki au oferit un meci plăcut ochiului, cu ritm, cu lovituri aspre și cu mult echilibru. Osaka a fost însă per total jucătoarea mai puternică și mai inspirată în alegeri. A fost 6-3, 3-6, 6-3 pentru eleva lui Wim Fissette, iar Osaka a făcut pasul spre semifinale.

De știut:

În urma acestei victorii, Naomi Osaka a depășit-o în clasamentul live pe Simona Halep, urmând să urce pe locul 3 al ierarhiei mondiale începând de săptămâna viitoare (Simona coboară pe 4).

În acest moment, Osaka are 5.496 de puncte (poate ajunge la Brisbane la un maxim de 5.781), în timp ce Halep (care nu joacă la niciun turneu în această săptămână) are 5.461.

Rezultatele zilei:

Danielle Collins - Madison Keys 4-6, 1-6

Jennifer Brady - Petra Kvitova 4-6, 2-6

Kiki Bertens - Naomi Osaka 3-6, 6-3, 3-6

Alison Riske - Karolina Pliskova - va avea loc

Semifinale:

Petra Kvitova - Madison Keys

Naomi Osaka - Alison Riske/Karolina Pliskova.

Rezumatul partidei dintre Naomi Osaka și Kiki Bertens: