A părăsit rapid turneul de la Brisbane, acolo unde a fost învinsă în runda inaugurală de către Jennifer Brady, dar înfrângerea nu a lăsat-o fără cuvinte. Maria Sharapova i-a criticat pe organizatorii competiției australiene, despre care a spus că susțin ceea ce se întâmplă oricum în tenisul mondial: discriminarea femeilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Maria a avut o prezență meteorică la Brisbane, rusoaica jucând un singur meci. După înfrângerea cu Brady, fostul lider mondial a criticat competiția despre care a spus că arată precum una de "mâna a doua".

De ce? Pentru că femeile sunt constant obligate să joace pe arene secundare, indiferent de numele acestora și de locul ocupat în ierarhia mondială.

Ajunsă pe locul 147 în clasamentul WTA, Masha este de părere că aceasta este o practica generală, femeile fiind lăsate constant în umbra bărbaților atunci când vine vorba despre condiții.

"Cu siguranță acest lucru se simte (n.r. discriminarea), iar evenimentul pare deja unul de mâna a doua. Este o decizie foarte ciudată a organizatorilor (n.r. de a le pune pe femei să joace pe arene secundare). Sunt o mulțime de fete care meritau să joace pe terenul central" - Maria Sharapova, citată de telegraph.co.uk.

Sharapova a jucat la Brisbane grație unui wild card, lucru care se va întâmpla și la Australian Open (20 ianuarie - 2 februarie), primul Grand Slam al anului.

Poziția rusoaicei a fost una asemănătoare cu cea avută de Sloane Stephens. După ce a pierdut cu Liudmila Samsonova, americanca nu a avut cuvinte de laudă la adresa conducătorilor tenisului mondial.

Aceasta i-a criticat pe mai marii sportului alb că au pus în același timp, în același oraș, ATP Cup și turneul WTA de la Brisbane. Lucru pe care l-a numit "incorect".

Dacă vine însă vorba despre sumele încasate, trebuie menționat faptul că femeile și bărbații primesc aceeași recompensă financiară la turneele importante la care participă simultan (inclusiv Grand Slam).