​Rafael Nadal a avut parte de un meci foarte dificil împotriva lui Yoshihito Nishioka, la ATP Cup. Aflat într-o formă bună la începutul anului, ibericul a fost contracarat de nipon tocmai cu armele care l-au făcut celebru pe Rafa: passing-uri, un forehand aspru (de stângaci) și o defensivă ermetică.

Rafael NadalFoto: atpcup.com

Rafa traversează un moment bun al carierei, iar adversarii din ultima perioadă au simțit din plin acest lucru. La Cupa Davis (câștigată de Spania pe finalul lui 2019 la Madrid) și la ATP Cup, Nadal și-a dominat adversarii.

Împotriva lui Yoshihito Nishioka (74 ATP), liderul mondial a avut parte de un meci mai greu decât s-ar fi așteptat mulți dintre iubitorii sportului alb.

La cei 1.7 metri ai săi, niponul dezvoltă o deplasare incredibilă, defensiva asiaticului fiind dusă împotriva lui Rafa la rang de artă în multe momente.

Nishioka a returnat mereu o minge în plus, făcându-l pe Nadal să pară fără "gloanțe" în multe dintre atacurile sale. De asemenea, japonezul a găsit foarte bine culoarele de passing, Rafa fiind nevoit să muncească din greu pentru a câștiga o partidă care a durat două ore și 10 minute.

A fost 7-6(4), 6-4 pentru numărul unu ATP, după un meci în care cele mai spectaculoase execuții i-au aparținut niponului.

Aici poți vedea cele mai spectaculoase lovituri ale meciului Nadal vs Nishioka:

Aici poți urmări un amplu rezumat al partidei dintre Nadal și Nishioka: