Tenismenul Alexandru Coman (14 ani) a fost convocat de căpitanul nejucător al naționalei României de tenis, Gabriel Trifu, pentru meciul cu China, din Cupa Davis, informează Mediafax.

Cupa DavisFoto: daviscup.com

Decizia a fost luată datorită rezultatelor foarte bune ale jucătorului din Craiova, care este pe primul loc în Europa, la categoria lui de vârstă. Meciul cu asiaticii are loc în weekendul 6-7 martie, la Piatra Neamț, iar dacă Alexandru Coman va fi trimis pe teren, va fi cel mai tânăr jucător care a evoluat pentru țara noastă în Cupa Davis.

"Visul meu este să fiu numărul 1 mondial şi să intru în istorie. Sper ca până la 25 de ani să ajung numărul 1 mondial. Cel mai mult îmi place Djokovic, pentru că nu renunţă, pentru că dă totul pe teren", a declarat Alexandru Coman.

Delia Coman, mama sportivului de 14 ani, a vorbit despre influența avută de Ion Țiriac asupra fiului ei: "Alex a fost invitat de domnul Țiriac să stea de vorbă cu el, după rezultatele obținute la Campionatele Europene U14, desfășurate la Most, în Cehia, acolo unde a luat medalia de aur și cea de bronz, în probele de dublu și de simplu.

Cum Alex nu pleacă nicăieri fără rachete, domnul Țiriac a vrut să îl vadă pe teren ce nivel de joc are. Pentru un copil, ceea ce a făcut domnul Țiriac reprezintă ceva deosebit... Un gest frumos, pe care orice copil l-ar aprecia și care reprezintă o motivație suplimentară", a spus Delia Coman, conform Libertatea.