Meciurile turneului de tenis Australian Open ar putea fi suspendate în cazul în care calitatea aerului este nesatisfăcătoare, au anunţat organizatorii competiţiei, după ce la Melbourne s-a atins un nivel ''nesănătos'' pe fondul extinderii incendiilor, scrie BBC, potrivit Agerpres.

Australian Open 2020Foto: Captura YouTube

''Sănătatea jucătorilor, a spectatorilor, a personalului este o prioritate pentru noi. Există experţi care analizează permanent toate datele disponibile şi se consultă în mod regulat cu oficialii turneului, iar în cazul căldurii şi al fumului degajat, se discută cu medicii. Monitorizăm în timp real calitatea aerului şi lucrăm îndeaproape cu personalul medical şi experţii de la faţa locului pentru a ne asigura că avem cele mai bune informaţii şi pentru a putea lua orice decizie cu privire la suspendarea meciurilor dacă va fi cazul'', a spus directorul turneului, Craig Tiley.

Din cauza fumului des, vizibilitatea în Melbourne, unde se va disputa turneul de Grand Slam, a scăzut la sub 1 km în unele zone, iar indicele de calitate a aerului a urcat la 213, în condiţiile în care tot ce depăşeşte cota 200 este considerat ''foarte nesănătos''.

Sârbul Novak Djokovic, locul 2 ATP, a declarat că organizatorii Australian Open ar trebui să ia în considerare amânarea turneului, considerând că incendiile cu care Australia se confruntă în prezent ar putea afecta sănătatea sportivilor.

Australian Open începe pe 20 ianuarie, însă calificările debutează pe 14 ianuarie. Peste 7 milioane de hectare de vegetaţie au ars în ultimele săptămâni în Australia, statele cele mai afectate fiind statele New South Wales, Victoria şi Queensland. Din septembrie anul trecut cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa, alte zeci sunt date dispărute şi peste 1.300 de case au fost distruse.