Serena Williams şi Caroline Wozniacki au făcut în premieră pereche la turneul de la Auckland, acolo unde s-au calificat în sferturile probei de dublu. Cele două au trecut de echipa japoneză Nao Hibino / Makoto Ninomiya, scor 6-2, 6-4, după o oră și 11 minute de joc.

HotNews.roFoto: Hotnews

În faza următoare, Williams și Wozniacki vor înfrunta învingătoarele dintre Caroline Dolehide (SUA) / Johanna Larsson (Suedia), principalele favorite, și Hayley Carter (SUA) / Luisa Stefani (Brazilia).

În ultimii ani, Serena a făcut pereche în meciurile de dublu doar cu sora sa Venus. Ultima oară când Serena a avut o altă parteneră se întâmpla în 2002, la un turneu de nivel ITF din Germania. Americanca a jucat atunci alături de compatrioata Alexandra Stevenson.

În schimb, Wozniacki nu mai jucase la dublu din 2016, când participa la Connecticut Open (ITF), alături de poloneza Klaudia Jans-Ignacik. Ultima victorie a danezei într-un meci de dublu data din 2011. Wozniacki și Malou Ejdesgaard (Danemarca) se calificau în sferturi la e-Boks Danish Open, după o victorie contra perechii Julia Boserup (SUA) / Mai Grage (Danemarca), scor 6-4, 6-1.

Competiţia din Noua Zeelandă este una dintre ultimele din cariera danezei, care a anunţat că se va retrage din tenis după Australian Open (20 ianuarie - 2 februarie). Meciul de retragere al Carolinei Wozniacki va avea loc în țara sa natală, în compania Serenei Williams. Evenimentul va avea loc la Royal Arena din Copenhaga, la 20 mai 2020.

Rezumatul partidei: