Novak Djokovic (locul 2 ATP) crede că organizatorii Openului Australiei ar trebui să ia în considerare amânarea primului turneu de Grand Slam al anului, dacă incendiile de vegetaţie şi fumul degajat de acestea ameninţă sănătatea jucătorilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dacă se ajunge la condiţii care afectează sănătatea jucătorilor, cred că trebuie să se ia în considerare amânarea Openului Australiei", prevăzut în perioada 20 ianuarie - 2 februarie, a spus Djokovic.

El susţine că sunt multe lucruri în joc şi calendarul trebuie respectat, dar consideră că sănătatea jucătorilor este cea mai importantă.

Și Ashleigh Barty, locul 1 mondial WTA, consideră că ar trebui să se ia în considerare amânarea Australian Open, din cauza incendiilor de vegetaţie.

"Tenisul este doar un sport, un joc. Sunt lucruri mai importante, cum ar fi ce se întâmplă în Australia. Dacă se amână Australian Open, nu are importanţă. Important este ca australienii să fie în siguranţă. Da, ne place să jucăm, dar acum nu e vorba decât de un joc. Acum trebuie să ne preocupăm de lucrurile mai importante în viaţă", a spus Ashleigh Barty.

Lumea tenisului, aflată în Australia pentru debutul sezonului, s-a mobilizat în vederea strângerii de fonduri pentru victimele incendiilor de vegetaţie, după apelul lansat în acest sens de Nick Kyrgios.

Preşedintele Tennis Australia Craig Tiley a anunţat organizarea de evenimente pentru strângerea de fonduri la ATP Cup, Openul Australiei şi la alte turnee prevăzute în perioada următoare.

De la începutul lunii septembrie, cel puţin 18 persoane au murit şi alte mii au fost evacuate din cauza incendiilor din Australia.

Organizatorii turneelor de tenis din Australia au anunţat că experţi medicali vor supraveghea condiţiile de joc şi meciurile vor fi suspendate dacă este cazul, scrie News.ro.