Fosta mare jucătoare Margaret Court, care deţine recordul de Grand Slam-uri câştigate în tenisul feminin, 24, a lansat o tiradă împotriva sportivilor transsexuali şi a numit predarea de materiale LGBTI (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transexuali şi intersexuali) în şcoli drept o lucrătură a "diavolului", într-o predică înflăcărată la biserica ei din Perth, informează Reuters şi presa australiană.

Margaret CourtFoto: Captura YouTube

Court, pastor creştin la Biserica Victory Life, a făcut aceste comentarii incendiare cu câteva săptămâni înainte de a fi celebrată la Australian Open, la împlinirea a 50 de ani de la câştigarea grand slam-ului de la Antipozi din 1970.

Într-o înregistrare video a predicii ei de duminică, postată online, Court a spus că încă de la 7-8 ani sunt copii care decid să îşi schimbe sexul.

"Copiii iau decizia la 7 sau 8 ani să-şi schimbe sexul... Nu, citiţi primele două capitole din Geneza, este tot ce spun. Bărbat şi femeie. Este atât de greşit deoarece multe lucruri sunt sădite în acest tărâm al gândirii la acea vârstă şi ei încep să se întrebe

Şi dacă eşti creştin, crezi în cuvântul Domnului, acesta este ghidul TV pentru viaţă. Şi ştiţi, cu acel LGBT, ei vor dori să nu pună niciodată la sfârşit, deoarece, mai ales în sportul feminin, vor avea atât de multe probleme. Sunt tineri care iau hormoni şi au schimbări, când ajung la 17 ani se gândesc . Pentru că ştiţi ce, Dumnezeu ne-a făcut aşa", a declarat ea.

Court a adăugat că "diavolul" vrea să controleze Australia, pentru a putea afecta "minţile şi gurile oamenilor".

"Diavolul intră în mass-media şi în politică, educaţie, TV, el vrea să controleze o naţiune pentru a afecta minţile şi gurile oamenilor. Pot merge la televiziune şi, dacă zic , e ca şi cum aş deschide o cutie de viermi. Dumnezeule, ai lansat o torpilă sau ceva. Nu, este adevărat, pentru că ei urăsc cuvântul Domnului. Pentru că trăim într-o perioadă... chiar cu acel LGBT în şcoli, este al diavolului, nu al Domnului", a spus fosta sportivă, în vârstă de 77 de ani.

În trecut, Maragert Court a fost criticată de activiştii LGBTI şi de anumiţi jucători şi foşti jucători de tenis pentru că şi-a exprimat opoziţia faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Anul trecut, marea rivală a lui Court, americanca Billie Jean King s-a alăturat celor care cereau schimbarea denumirii arenei Margaret Court de la Melbourne Park, afirmând că ea ar fi boicotat meciurile de pe acel stadion dacă ar mai fi fost jucătoare.

Preşedintele Tennis Australia, Jayne Hrdlicka, a declarat, luna trecută, că schimbarea numelui arenei Margaret Court nu figurează pe agenda forului, informează News.ro.

Aici poți vedea discursul fostei campioane:

S-ar putea să te intereseze și:

Federaţia australiană o va omagia pe Margaret Court, dar se delimitează de opiniile personale ale fostei sportive