Tenismenul britanic Andy Murray (125 ATP) a anunțat, sâmbătă seara, că a decis să se retragă de la Australian Open și ATP Cup, turnee care vor avea loc în luna ianuarie, din cauza unei accidentări în zona pelviană, informează Mediafax.

Andy MurrayFoto: Twitter - European Open

Murray, care a avut numeroase probleme medicale în perioada recentă, ar fi trebuit să dispute primul turneu de Grand Slam după un an, însă accidentarea a recidivat, iar britanicul nu a mai fost capabil să se antreneze corespunzător pentru turneele din luna ianuarie.

"Din nefericire, am avut parte de o recidivă, iar ca metodă de precauție trebuie să mă ocup de acest lucru înainte să joc. Am muncit din greu pentru a reveni la cel mai înalt nivel și sunt foarte dezamăgit că nu o voi putea face", a declarat Murray, potrivit BBC.

Andy Murray, în vârstă de 32 de ani, a evoluat ultima oară la Cupa Davis, unde a câștigat singurul meci disputat, contra olandezului Tallon Griekspoor. Triplul campion de Grand Slam, care a suferit o operație la șold în urmă cu 11 luni, a renunțat să se mai deplaseze la Miami, unde ar fi urmat să aibă loc cantonamentul de dinaintea începerii sezonului.

Astfel, britanicul va reveni în circuitul ATP în luna februarie, cel mai devreme, și va rata noua competiție pe echipe ATP Cup (3 - 12 ianuarie) și primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open (20 ianuarie - 2 februarie).