WTA a stabilit un top al rivalităţilor deceniului în circuitul feminin, ierarhie în care apare și numele Simonei Halep. Rivalitatea dintre româncă și rusoaica Maria Sharapova ocupă locul al doilea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform topului prezentat într-un filmuleţ pe rețelele de socializare, cu descrierea "Să jucăm din nou! Topul 10 al rivalităţilor deceniului sigur încântă", rivalitatea Simona Halep – Maria Sharapova ocupă locul doi şi rivalitatea Simona Halep – Elina Svitolina se află pe locul nouă.

Simona Halep și Maria Sharapova s-au duelat de nouă ori de-a lungul timpului. Rusoaica a câștigat șapte dintre întâlniri, în timp ce Halep s-a impus în ultimele două confruntări, în 2018, în semifinale la Roma (scor 4-6, 6-1, 6-4) și în 2017, în optimi la Beijing (scor 6-2, 6-2).

În ceea ce privește rivalitatea cu Elina Svitolina, Halep este condusă și de ucraineancă la meciurile directe, scor 5-4. Cele două jucătoare s-au înfruntat de trei ori în 2019. Halep s-a impus în semifinale la Doha, scor 6-3, 3-6, 6-4, și în semifinale la Wimbledon, scor 6-1, 6-3. Svitolina a câștigat ultima întâlnire, în grupe la Turneul Campioanelor, scor 7-5, 6-3.

Topul complet este următorul:

1. Serena Williams – Venus Williams

2. Simona Halep – Maria Sharapova

3. Karolina Pliskova – Angelique Kerber

4. Serena Williams – Maria Sharapova

5. Petra Kvitova – Agnieszka Radwanska

6. Viktoria Azarenka – Li Na

7. Naomi Osaka – Belinda Bencic

8. Maria Sharapova – Li Na

9. Simona Halep – Elina Svitolina

10. Serena Williams – Karolina Pliskova