​Ajuns la 33 de ani, Rafael Nadal continuă să aibă un cuvânt greu de spus la vârful ierarhiei ATP, ibericul reușind să cucerească două Grand Slam-uri în 2019 (Roland Garros și US Open). Cu toate că s-a apropiat la un singur titlu major de Roger Federer (20 de Grand Slam-uri, recordman absolut), Rafa consideră că nu turneele câștigate te fac cel mai bun din lume, ci doar iubirea fanilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un interviu acordat Marca, Nadal a răspuns mai multor întrebări, iar una dintre ele făcea referire la titulatura de cel mai bun jucător din istorie.

"Nu este important pentru mine acest lucru (n.r. să-l depășească pe Federer). Înțeleg că pentru voi este (n.r. pentru presă), pentru că trebuie să scrieți despre asta. Pentru mine, este deja o satisfacție majoră să fac parte din istoria sportului.

Mă antrenez din greu de la vârsta de opt ani. Să fiu unde sunt acum, la 33 de ani, este o realizare incredibilă. Noi am ajuns deja la rezultate inimaginabile. Oamenii pot decide cine este cel mai bun și cine nu este. Pentru mine, e o onoare să fac parte din acest grup" - Rafael Nadal.

Este sau nu imbatabil pe zgura de la Roland Garros?

"Nu cred că sunt văzut drept imbatabil deoarece am mai pierdut și înainte (n.r. pe zgură). Nimeni nu este invincibil, pentru că asta nu este o caracteristică umană.

Oamenii nu sunt perfecți, iar invincibilitatea înseamnă perfecțiune. Oricine poate să fie învins, iar eu mă consider o persoană normală, obișnuită, în ciuda faptului că am realizat ceva special pe terenul de tenis. În cele mai bune momente ale carierei, adversarii mei poate s-ar fi gândit că va fi greu să mă învingă la Roland Garros. La fel mă gândeam și eu când jucam cu Federer sau Djokovic, pe care îi poți învinge foarte greu", a completat Rafael Nadal, citat de Mediafax.

În clasamentul all-time al titlurilor de Grand Slam, lider se menține Roger Federer, cu 20 de trofee. Elvețianul este urmat de Rafael Nadal (19) și Novak Djokovic (16).

Primul Grand Slam al noului sezon va avea loc la Melbourne (Australian Open), competiție care va avea loc în perioada 20 ianuarie - 2 februarie.

Ce a reușit Nadal în 2019: