​Poloneza Iga Swiatek, locul 60 WTA, în vârstă de 18 ani, a învins-o pe Simona Halep, locul 4 WTA, în ancheta pentru lovitura anului, realizată de WTA.

Iga SwiatekFoto: wta/ twitter

Poloneza a câştigat cu o scurtă din meciul cu Kristyna Pliskova, din cadrul turneului de la Lugano, aleasă lovitura lunii aprilie.

Halep a participat la această anchetă cu două lovituri. Una, un "passing" din meciul cu sportiva canadiană Eugenie Bouchard, din turul al doilea al turneului de la Dubai, aleasă lovitura lunii februarie, cu care a intrat în finala pe 2019, şi alta, tot un "passing", reuşit în partida cu britanica Johanna Konta, din turul al doilea al turneului de la Madrid, aleasă lovitura lunii mai.

În finală, în care au fost alese de fani cele mai frumoase patru lovituri din 2019, a participat şi Patricia Ţig, cu o "dreaptă" spectaculoasă, în diagonală, din meciul cu germana Laura Siegemund, din semifinalele turneului de la Bucureşti, aleasă lovitura lunii iulie.

Clasamentul în această anchetă a fost Swiatek - 40 la sută, Halep - 31 la sută, ucraineanca Elina Svitolina - 24 la sută (a participat cu lovitura lunii octombrie, reuşită la Turneul Campioanelor) şi Ţig - cinci la sută din voturi.

Iga Swiatek şi-a luat astfel revanşa, după ce a pierdut la limită în faţa Simonei Halep ancheta pentru favorita fanilor în sezonul 2019, realizată tot de WTA, potrivit News.ro.