Investigații vor avea loc în țări europene ca Belgia, Spania și Franța, dar și în Statele Unite. FBI, Biroul Federal de Investigații din SUA a comunicat cu autoritățile belgiene și există informații că un jucător din Top 30 cu trei titluri ATP la activ poate fi găsit vinovat.

Tennis Integrity UnitFoto: Tennis Integrity Unit - Anti-corruption Tennis Body

ZDF Sports și Die Welt au informat că jucătorul german Max H. a fost găsit vinovat pentru implicarea într-un scandal internațional legat de pariuri sportive. În prezent au loc investigații și unele surse spun că peste 135 de jucători din întreaga lume aranjează meciuri pentru pariuri.

Eric Bisshop, procuror general adjunct al Belgiei și participant la investigații a spus că „Acest caz este legat de rețeaua mafiotă armeană de pariuri care s-a extins în șapte țări europene, a fost deosebit de inteligentă și a practicat înșelătoria la scară mare”. Multe pariuri pe sume mici au fost plasate pe „meciuri manipulate” și fiecare caz a produs sume de mii de euro. „Această mafie este bine structurată, are oameni care sunt responsabilii cu conturile, alții care spală banii și unii care iau legătura cu jucătorii”.

Aceste practici legate de sporturi și manipulări de meciuri au devenit afaceri de miliarde. Experți apreciază vânzările din întreaga lume din 2018 la 1,6 trilioane de euro, în beneficiul grupurilor criminale mafiote.

Investigațiile sunt în curs și vor ajunge în sălile tribunalelor în câteva luni.

În acest an Tennis Integrity Unit (TIU) a exclus peste 20 de jucători și jucătoare. Jucătorul profesionist argentinian Marco Trungelliti a fost contactat de manipulatori. „Există profesioniști în Top 50 care au trucat meciuri. Nu se poate spune că se întâmplă doar la nivelurile de jos. Nu, se întâmplă la toate nivelurile” a spus el pentru International Tennis Association. Trungelliti a fost implicat în trucări de meciuri când juca în Argentina. (essentiallysports com)