​Jucătoarea olandeză de tenis Kiki Bertens, locul 9 în clasamentul WTA, a anunţat joi, după mai multe săptămâni de ezitări, că va participa la Fed Cup şi la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, potrivit Agerpres.

Kiki BertensFoto: wta/ twitter

"Am cântărit avantajele şi dezavantajele, iar în final am decis să joc pentru naţionala Olandei atât la Fed Cup cât şi la JO de la Tokyo'', a anunţat Bertens, conform Federaţiei olandeze de tenis.

Decizia lui Bertens a fost apreciată de căpitanul naţionalei Olandei de Fed Cup. ''Este o bucurie pentru noi faptul că Bertens se va alătura lotului pentru prima oară după 2017. Şansele noastre cresc acum semnificativ'', a spus Paul Haarhuis.

Olanda se va confrunta cu Belarus, la Haga, pe 7 şi 8 februarie, şi va încerca să se califice pentru prima finală a noului format al Fed Cup programată pentru 14-19 aprilie la Budapesta.

Pe lângă Kiki Bertens, echipa olandeză va fi formată din Arantxa Rus (N.93), Lesley Pattinama Kerkhove (N.166), Indy de Vroome (210) şi Demi Schuurs (N.14 la dublu).

În luna noiembrie, Bertens dăduse un interviu ziarului Algemeen Dagblad în care afirma că nu este hotărâtă în privinţa participării la Fed Cup şi JO de vară din 2020.