​Fost lider mondial, Ilie Năstase a discutat despre situația în care se găsește tenisul românesc, acesta fiind de părere, printre altele, că Simona Halep ar trebui să se concentreze mai mult pe turneele de Grand Slam.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce a spus Ilie Năstase

"E un an important. Suntem o Federație importantă, mai puțin băgați în seamă de Minister, dar ăștia suntem. Așteptăm bugetul pe care nu l-am primit de doi ani. Eu voi ajuta cu tot ce pot Federația, la fel ca Ion Țiriac, chiar dacă eu nu mai fac parte din ea. Lucrurile merg rău în tenis, ca în tot sportul. Nu am primit bugetul de doi ani. Copiii nu pot fi trimiși la turneele de copii, sunt multe probleme. E România" - Ilie Năstase pentru Gazeta Sporturilor.

"La ora actuală, avem rezultate foarte bune în tenis, avem un fost număr 1 mondial. Tenisul e sport olimpic, dar eu nu îl consider sport olimpic. Acum, dacă avem număr 1, nu consider că avem și medalie. Eu cred că trebuie să se concentreze mai mult pe turneele de Grand Slam, să joace mai puțin turneele neimportante", a mai spus Ilie Năstase.

De-a lungul carierei, Halep a câștigat două turnee de Grand Slam (Roland Garros în 2018 și Wimbledon în 2019) și a mai disputat alte trei finale: Roland Garros 2014, 2017 și Australian Open 2018.