​Jucătoarele române de tenis Simona Halep şi Patricia Ţig se află printre finalistele sondajului pentru cea mai frumoasă lovitură a anului 2019 în circuitul profesionist de tenis, realizată pe site-ul WTA, alături de poloneza Iga Swiatek şi de ucraineanca Elian Svitolina, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Halep, care a candidat cu două nominalizări, după ce s-a impus în sondajele lunare din februarie şi mai, a intrat în finală cu prima dintre acestea, în timp ce Patricia Ţig a câştigat ancheta lunii iulie.

Simona Halep s-a impus în sondajul din februarie cu o lovitură reuşită în faţa canadiencei Eugenie Bouchard, la scorul de 7-6, 1-0 şi avantaj pentru româncă în turneul de la Dubai. Halep a câştigat ancheta lunii mai cu o fază din meciul cu britanica Johanna Konta, la scorul de 5-4, 30-15, la Madrid.

Ţig a ieşit învingătoare în sondajul din luna iulie cu o lovitură splendidă reuşită în turneul de la Bucureşti contra germancei Laura Siegemund, la scorul de 6-3, 2-1 pentru Ţig şi avantaj pentru Siegemund.

În Grupa A de vot au figurat taiwaneza Su-Wei Hsieh (câştigătoarea din ianuarie, cu o lovitură reuşit în faţa Biancăi Andreescu la Auckland), Simona Halep (februarie, mai), belgianca Kirsten Flipkens (martie) şi poloneza Iga Swiatek (aprilie). Din Grupa B au făcut parte daneza Caroline Wozniacki (iulie), Patricia Ţig (iulie), perechea americană CoCo Vandeweghe/Bethanie Mattek-Sands (august), portoricana Monica Puig (septembrie) şi ucraineanca Elian Svitolina (octombrie - cu o lovitură reuşită în faţa Simonei Halep, la scorul de 7-5, 3-2, 15-40, la Turneul Campioanelor).

Primele două clasate din fiecare grupă la numărul de voturi primite pe site-ul WTA s-au calificat în faza finală a sondajului.

Simona Halep a câştigat sondajul din 2018, detronând-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, cvintuplă laureată.