​Daniela Hantuchova (36 de ani) a spus adio tenisului acum două sezoane, iar între timp a devenit analist Amazon Prime UK TV. Slovaca a discutat despre jocul Simonei Halep: unde stă cel mai bine, ce ar putea îmbunătăți și care este asemănarea cu Kim Clijsters.

Simona HalepFoto: wta/ twitter

Fosta jucătoare din Slovacia a cucerit 7 titluri WTA la simplu, 9 trofee la dublu, iar cea mai bună clasare din carieră a fost locul 5 mondial, în ianuarie 2003.

Despre jocul Simonei și ce ar putea îmbunătăți

"Nivelul ei a crescut atât de mult în ultimii ani încât e greu să găsești ceva despre jocul de tenis. Cred că e vorba mai mult despre atitudine din punct de vedere mental. Din punctul de vedere al jocului, consider că nu sunt prea multe lucruri pe care le-ar putea face mai bine.

Este o jucătoare completă, sunt de părere că stă cel mai bine fizic din circuit. Simona se deplasează extraordinar, un mare merit îl are și fitness coach-ul ei. Nu cred că putea avea o echipă mai bună în acest moment. Va fi important să își păstreze nivelul motivației pe durata întregului sezon. Să fie pozitivă! Sper să câștige și anul viitor un Grand Slam" - Daniela Hantuchova, pentru Tiebreak.ro.

Cu cine ar compara-o pe Simona

"Primul nume care îmi vine în minte este cel al lui Kim Clijsters. Ea avea cea mai bună deplasare în circuit, iar acum cred că o are Simona. Ambele au execuții bune cu reverul și sunt luptătoare extraordinare. Detestam să joc împotriva lor pentru că nu aveam nicio șansă. Vă mulțumesc fetelor pentru că mi-ați ruinat cariera!" - Daniela Hantuchova.

Aici poți citi tot interviul acordat de Daniela Hantuchova pentru Tiebreak.ro.