​Primii 50 de jucători şi jucătoare din ATP respectiv WTA, cu excepţia Victoriei Azarenka, au confirmat deja că vor participa la Australian Open de la Melbourne, primul Grand Slam din 2020, au anunţat sâmbătă organizatorii australieni, potrivit Agerpres.

Australian Open 2020Foto: Captura YouTube

Rafa Nadal şi Ashleigh Barty sunt liderii mondiali înaintea ediţiei a 115-a a Australian Open, care se va desfăşura între 20 ianuarie şi 7 februarie. Lista participanţilor îl include şi pe argentinianul Juan Martin del Potro, care revine după o pauză de şase luni din cauza unei accidentări. El are clasamentul protejat şi ocupă locul 22 în topul ATP.

Singura absenţă din Top 50 este a Victoriei Azarenka, dublă campioană la Australian Open, care s-a retras sâmbătă din motive neclare.

Ultimii zece ani au fost dominaţi în turneul masculin de Novak Djokovic (6) şi Roger Federer (3), singurul intrus fiind elveţianul Stan Wawrinka în 2014.

Turneul feminin a avut în schimb şapte campioane diferite în ultimii zece ani, Serena Williams dominând decada cu 3 victorii, în timp ce ultima campioană a fost japoneza Naomi Osaka.