​Bianca Andreescu (19 ani) a devenit, luni, prima tenismenă care câștigă trofeul "Lou Marsh", acordat celui mai bun sportiv dintr-un an în Canada, scrie Mediafax.

Bianca AndreescuFoto: usopen.org

Potrivit WTA, Bianca Andreescu câștigat trofeul "Lou Marsh", fiind votată în unanimitate. Printre nominalizații la premiul de cel mai bun sportiv canadian al anului 2019 s-au mai aflat Brooke Henderson (golf), Jordan Binnington (hochei pe gheață), Andre Da Grasse (atletism) și Mike Soroka (baseball).

Andreescu a fost surpriza anului 2019 în tenisul feminin. Sportiva de origine română a câștigat turneele de la Indian Wells, Toronto și US Open, terminând anul 2019 pe locul 5 WTA.

"Sunt atât de recunoscătoare pentru acest premiu! Nu mă așteptam să fiu prima tenismenă care să câștige, e incredibil. Succesul meu din acest an nu ar fi fost posibil fără toată susținerea Canadei. Sportul canadian a fost incredibil în acest an și cu siguranță sunt și alți sportivi care meritau o parte din acest premiu. Toți ne motivăm reciproc pentru a fi mai buni. Aștept cu nerăbdare să văd ce va aduce anul 2020. Sunt mândră să reprezint Canada la cel mai înalt nivel", a declarat Andreescu, după primirea distincției.