Prezent la un eveniment care a avut legătură cu impresionanta colecția de mașini pe care o deține, Ion Țiriac a vorbit și despre sezonul pe care l-a avut Simona Halep, dar și despre modelul său de antrenor. Omul de afaceri a spus că el era mai strict în relația cu jucătorii decât ar fi putut suporta Simona Halep.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona, o adevărată performanță la Wimbledon

"Simona Halep e ceva ce România nu a mai avut. România a mai avut Grand Slam-uri, iar domnul Ilie Năstase există. Simona a făcut o mare performanţă câştigând la Roland Garros, dar cu Wimblendon şi-a pus cireaşa pe tort. Şi să sperăm că mai are vreo 10-15 cireşe prin buzunar" - Ion Țiriac.

Despre modelul de antrenor

"Eu nu sunt nici managerul ei, pentru că nu aş fi avut timp pentru treaba asta, şi nici antrenorul ei... Iar eu eram puţin mai strict în relaţia mea cu jucătorii decât cred că Simona ar fi putut suporta. Eu nu o cert absolut deloc pe Simona. Iar ea când vrea să asculte de cineva se uită în oglindă şi ascultă de ceea ce spune mintea ei. Şi probabil că are dreptate, e viaţa ei, e cariera ei şi ea trebuie să se descurce cu treaba asta" - Ion Țiriac.

Nu s-a putut mai mult în 2019

"A făcut o performanţă uluitoare şi cred că din cauze oarecum obiective nu a putut să facă tot ce se putea face. O boală aici, un ghinion dincoace... Din punct de vedere fizic ea nu are atât cât are din punct de vedere psihic. Şi pentru treaba asta din când în când mai suferă", a completat președintele Federației Române de Tenis, citat de Agerpres.

Din sezonul 2020, Simona Halep va fi din nou antrenantă de Darren Cahill, tehnician alături de care a devenit numărul 1 WTA și a câștigat si primul Grand Slam din carieră (Roland Garros, 2018).