O execuție reușită de Elina Svitolina în meciul cu Simona Halep din Grupa Violet de la Turneul Campioanelor (Shenzhen) a fost desemnată de WTA cea mai frumoasă lovitură a lunii octombrie. În setul secund, la scorul de 3-2 și 15-40, ucraineanca a inventat un slice de forenhand care a lăsat-o fără reacție pe Halep.

Elina Svitolina, lovitura lunii octombrieFoto: wtatennis.com

Lovitura Elinei Svitolina a adus aminte de punctele spectaculoase pe care Gael Monfils, prietenul său, le reușește în circuitul masculin. Halep a câștigat acel game pe propriul serviciu, egalând la 3-3, însă a fost și ultimul al româncei din acel meci. Svitolina s-a impus cu 7-5, 6-3.

Topul pentru "lovitura lunii octombrie" în circuitul WTA a fost completat de Aryna Sabalenka (în grupe la WTA Elite Trophy), Dayana Yastremska (în primul tur la Moscova) și Ons Jabeur (în sferturi la Tianjin).

Câștigătoarele titlului "lovitura lunii" în 2019:

Ianuarie: Hsieh Su-wei

Februarie: Simona Halep

Martie: Kirsten Flipkens

Aprilie: Iga Swiatek

Mai: Simona Halep

Iunie: Caroline Wozniacki

Iulie: Patricia Maria Țig

August: Bethanie Mattek-Sands / CoCo Vandeweghe

Septembrie: Monica Puig

Octombrie: Elina Svitolina

În ancheta pentru "jucătoarea lunii octombrie", câștigătoare a fost desemnată australianca Ashleigh Barty, învingătoare la Turneul Campioanelor. În faza grupelor, Barty a trecut de Belinda Bencic și Petra Kvitova, fiind învinsă de Kiki Bertens. În semifinale, jucătoarea de 23 de ani a învins-o pe Karolina Pliskova, iar în finală s-a impus în fața Elinei Svitolina.

Ashleigh Barty a încheiat sezonul pe primul loc în clasamentul WTA, ea fiind urmată de Karolina Pliskova, Naomi Osaka și Simona Halep.

Rezultatele anchetei pentru titlul "jucătoarea lunii octombrie":

1. Ashleigh Barty

2. Elina Svitolina

3. Aryna Sabalenka

Câștigătoarele titlului "jucătoarea lunii" în 2019:

Ianuarie: Naomi Osaka

Februarie: Belinda Bencic

Martie: Ashleigh Barty

Aprilie: Petra Kvitova

Mai: Kiki Bertens

Iunie: Ashleigh Barty

Iulie: Simona Halep

August: Bianca Andreescu

Septembrie: Naomi Osaka

Octombrie: Ashleigh Barty