A doborât multe dintre recordurile tenisului, iar la peste 38 de ani continuă să impresioneze. Roger Federer a dezvăluit recent de ce consideră că Rafael Nadal este peste Novak Djokovic. De asemenea, elvețianul a precizat și cum l-a ajutat în carieră rivalitatea cu cei doi mari campioni.

HotNews.roFoto: Hotnews

20 de titluri de Grand Slam, 103 turnee câștigate în total, a încheiat anul de 5 ori pe prima poziție mondială, 1237 de victorii în carieră, a dobândit peste 129 de milioane de dolari doar din premii.

Roger Federer continuă să aibă de victorii chiar și la peste 38 de ani. Marele campion elvețian a vorbit recent despre ceea ce l-a motivat în carieră și despre rivalitatea cu Nadal și Djokovic.

De asemenea, Mister Perfect a motivat și de ce consideră că ibericul este (cel puțin în acest moment) un jucător mai mare decât sârbul: titlurile de Grand Slam cucerite, plus vârsta fragedă la care a început să câștige.

Rafa peste Novak

"Are mai multe titluri de Grand Slam în acest moment, chiar dacă Novak are mult mai multe săptămâni pe locul 1 în clasamentul ATP. Și da, poate că Djokovic va rămâne mai mult timp în circuit. Cine știe? Dar Rafa a fost un tânăr incredibil, probabil cel mai bun din toate timpurile, alături de Bjorn Borg.

Tocmai de aceea este încă aici, însă eu cred că amândoi (n.r. Rafa și Nole) vor mai putea fi văzuți câțiva ani și orice este posibil" - Roger Federer.

Despre cum își menține incredibila dorință de a câștiga

"Este neapărată nevoie de rivali pe măsură, foarte buni, la fel trebuie să fie lucrurile și atunci când este vorba despre noua generație. Acești jucători sunt foarte importanți, ei mă ajută să-mi doresc să fiu mai bun și să tot muncesc pentru a îmbunătăți lucruri. Știu că fac asta chiar acum (n.r. se antrenează din greu), unii în vacanță, alții în sală" - Roger Federer.

Nadal și Djokovic l-au făcut să fie un jucător mai bun

"Da, este nevoie să te tot reinventezi. Într-un fel, trebuie să fiu recunoscător că sunt contemporan cu ei. Unii oameni au spus că aș fi câștigat mult mai multe trofee dacă Nadal și Djokovic nu ar fi fost prin zonă. Aș putea spune da, însă cu siguranță ar fi apărut altcineva. Simt că ei au reușit din plin să mă ajute să devin un jucător mai bun" - Roger Federer, citat de tennisworld.

În acest moment, campionul elvețian se află în vacanță alături de familia sa.

Clasamentul săptămânilor pe locul 1 ATP:

1 Roger Federer 310 săptămâni

2 Pete Sampras 286

3 Novak Djokovic 275

4 Ivan Lendl 270

5 Jimmy Connors 268

6 Rafael Nadal 200

7 John McEnroe 170

8 Bjorn Borg 109

9 Andre Agassi 101

10 Lleyton Hewitt 80.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam:

1 Roger Federer 20

2 Rafael Nadal 19

3 Novak Djokovic 16.

Rezultatele lui Federer cu cei doi mari rivali:

Federer vs Nadal 16-24

Federer vs Djokovic 23-26.