Tenismenul Feliciano Lopez l-a lăudat pe coechipierul lui, Rafael Nadal, despre care a spus că a fost un supererou al Spaniei în Cupa Davis, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

VIDEO Spania a câștigat Cupa Davis (2-0 vs Canada) - Rafael Nadal a adus punctul decisiv

"Rafa a jucat meciuri de simplu şi dublu aproape în fiecare zi, este MVP-ul săptămânii. Bineînţeles, vreau să ne dau credit nouă, tuturor, dar a fost uimitor ceea ce a făcut. Sunt lucruri pe care doar Rafa le poate face, dacă vreţi opinia mea, cred că este un supererou", a declarat Feliciano Lopez.

Nadal a câştigat opt meciuri într-o săptămână, cinci de simplu şi trei de dublu, şapte dintre ele jucate în ultimele patru zile. El are 29 de victorii la rând în Cupa Davis, din 2004.

"A fost uimitor, toată săptămâna, mai ales când reuşeşti în final să câştigi titlul după toate acestea prin care am trecut. Şi să joci acasă este ceva dificil de descris. A fost o săptămână de neuitat pentru noi noi toţi, fără niciun dubiu", a spus Nadal.

Spania a câştigat, duminică, prima ediţie a noului format al Cupei Davis, cu un turneu final la care s-au întrecut, într-o săptămână, la Madrid, 18 naţiuni.

Rafael Nadal şi colegii lui au întrecut, în finală, cu 2-0, reprezenativa Canadei.

Numărul 1 mondial a fost jucătorul determinant în succesul echipei lui, fiind neînvins şi necedând niciun break. Nadal a semnat victoria din ultimul act, după 6-3, 7-6 (7), cu Denis Shapovalov.

În prima partidă a finalei, Roberto Bautista-Agut, al cărui tată a decedat în această săptămână, l-a întrecut, cu 7-6 (3), 6-3, pe Felix Auger-Aliassime.

Din echipa învingătoare, în afară de Nadal, Lopez şi Bautista-Agut, au mai făcut parte Marcel Granollers şi Pablo Carreno Busta.

Aceasta este cea de-a şasea Salatieră de Argint câştigată de Spania, după cele din 2000, 2004, 2008, 2009 şi 2011.

Canada a jucat pentru prima dată în istorie în ultimul act.