Luis Rubiales (președintele Federației Spaniole de Fotbal) a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că naționala iberică va fi condusă de pe banca tehnică la Euro 2020 de Luis Enrique.

Luis Enrique, selectionerul SpanieiFoto: sefutbol.com

Spania s-a calificat fără emoții (și fără nicio înfrângere) la Euro 2020, dintr-o grupă în care tricolorii au încheiat pe 4.

După victoria cu 5-0 reușită împotriva României la Madrid (pe Wanda Metropolitano), Robert Moreno (cel care i-a ținut locul lui Enrique în preliminarii) a anunțat cu lacrimi în ochi despărțirea de "La Roja".

Ceea ce se specula deja de câteva zile în presa iberică a fost confirmat oficial marți: Luis Enrique revine pe banca naționalei Spaniei.

Fostul antrenor al Barcelonei a fost nevoit să plece (pe 26 martie 2019) de la prima reprezentativă a Spaniei din motive personale. Pe 30 august s-a aflat de-abia motivul pentru care Enrique a făcut un pas înapoi: fetița sa, Xana, a murit la doar 9 ani din cauza unei forme de cancer osos cu care copila s-a luptat preț de cinci luni.

Ce spune Rubiales despre soarta lui Moreno

"Luis Enrique a plecat doar pentru că a trecut prin cea mai groaznică situație în calitate de tată. Luis Enrique este liderul acestui proiect. Noi l-am angajat pe el și pe staff-ul său. I-am promis că va avea ușile deschise. Proiectul său continuă până la Campionatul Mondial din Qatar. Luis Enrique își va decide staff-ul, nu putem interveni în acest caz" - Luis Rubiales, într-o conferință de presă.

Robert Moreno și Luis Enrique au avut o colaborare îndelungată: AS Roma (2011-2012), Celta Vigo (2013-2014), FC Barcelona (2014-2017), iar apoi la naționala Spaniei.

Spania va fi cap de serie la tragerea la sorți a grupelor pentru Euro 2020, eveniment care va fi găzduit de București pe 22 noiembrie, de la ora 13:00.