​Considerat un specialist al jocului pe zgură, Dominic Thiem a demonstrat că poate juca pe orice suprafață la fel de bine, l-a învins pe Alexander Zverev, campionul en-titre, scor 7-5, 6-3, după o oră și 34 de minute, și s-a calificat în finala Turneului Campionilor. În ultimul act al competiției de la Londra, austriacul se va duela cu grecul Stefanos Tsitsipas, care a trecut de Roger Federer.

HotNews.roFoto: Hotnews

Chiar dacă Zverev a avut un procentaj foarte bun la primul serviciu (peste 75%), Thiem a fost mai puternic mental în momentele importante (a avut un stil agresiv și nervi de oțel) reușind să facă break-ul decisiv în game-ul al 12-lea al primului set (Alexander a făcut atunci a treia sa dublă greșeală). Setul secund a fost decis în game-ul al șaselea, când austriacul în vârstă de 26 de ani s-a impus la primire după o luptă crâncenă (ambii jucători puteau închide de mai multe ori game-ul).

După ce a ratat primele trei participări la "finala sezonului" (nu a trecut niciodată de grupe, câștigând doar trei meciuri în total), Dominic Thiem și-a egalat performanța în acest an (are deja trei victorii - două în grupe cu Federer și Djokovic și semifinala câștigată în fața lui Zverev).

Thiem conduce cu 4-2 în confruntările directe cu Tsitsipas și s-a impus în singurul meci dintre cei doi din 2019 (în finala Open-ului chinez, la Beijing, scor 3-6, 6-4, 6-1). Finala dintre Thiem și Tsitsipas va avea loc duminică, de la ora 20:00 (ora României).

Thiem a egalat săptămâna aceasta performanța lui Zverev de anul trecut: austriacul a devenit doar al doilea jucător care i-a învins pe Federer și pe Djokovic la o singură ediție a Turneului Campionilor.

"Acesta este un mare, mare vis care se adeverește pentru mine. Este unul dintre cele mai bune turnee din an, una dintre cele mai prestigioase competiții, și am șansa să joc în finală mâine. Este incredibil pentru mine. Să înving campionul en-titre, un jucător bun, un jucător extraordinar, asta e de fiecare dată o performanță minunată și sunt foarte, foarte fericit", a declarat Dominic Thiem.

"Încă puțin și voi ajunge să joc împotriva tuturor jucătorilor calificați la Turneul Campionilor", scria Tsitsipas în 2016, când era "hitting partner" pentru Thiem.

Thiem și Tsitsipas în noiembrie 2016:

Ultimul punct al semifinalei dintre Thiem și Zverev:

Campionul en-titre, eliminat în semifinale:

Rezultate înregistrate de Dominic Thiem:

Dominic Thiem vs Roger Federer 7-5, 7-5

Dominic Thiem vs Novak Djokovic (5)6-7, 6-3, 7-6(5)

Matteo Berrettini vs Dominic Thiem 7-6(3), 6-3

Dominic Thiem vs Alexander Zverev 7-5, 6-3