​După o evoluție ștearsă contra lui Alexander Zverev, Rafael Nadal se află în fața unui meci decisiv cu Daniil Medvedev, rusul care i-a dat atâtea bătăi de cap în finala de la US Open. În cealaltă partidă a zilei, Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev se duelează într-o partidă a noii generații.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nadal vs Medvedev

Revenit după o accidentare care l-a împiedicat să dispute semifinala de la Paris, Rafa Nadal nu a părut tocmai în apele sale în prima partidă de la Turneul Campionilor.

A fost lipsit de celebra-i agresivitate, și-a câștigat foarte greu game-urile de serviciu și a fost dominat în totalitate de Alexander Zverev. Ibericul recunoștea supremația adversarului și preciza că există un singur vinovat pentru înfrângerea din prima partidă: forma sa.

În fața sa se va afla un Daniil Medvedev care-și va dori cu siguranță revanșa după finalele pierdute la Rogers Cup și US Open. Rusul are armele necesare să treacă de Rafa, lucru simțit chiar și de casele de pariuri: Medvedev este considerat favorit la victorie.

Tsitsipas vs Zverev

S-au întâlnit până acum de patru ori, scorul fiindu-i favorabil grecului: 3-1. Este un duel care ar putea dicta, într-o zi, câștigătorul unui titlu de Grand Slam. Amândoi sunt tineri, talentați și au arătat o formă bună în primele lor meciuri de la Turneul Campionilor.

Serviciul ar putea fi arma care să decidă învingătorul, jocul celor doi fiind construit în jurul unui serviciu puternic și precis.

Rezultate consemnate în Grupa Andre Agassi:

Stefanos Tsitsipas vs Daniil Medvedev 7-6(5), 6-4

Alexander Zverev vs Rafael Nadal 6-2, 6-4

Programul meciurilor:

*Digisport direct

De la ora 16:00

Rafael Nadal vs Daniil Medvedev

De la ora 22:00

Stefanos Tsitsipas vs Alexander Zverev

Cum arată grupele:

Grupa Andre Agassi

Rafael Nadal (1)

Daniil Medvedev (4)

Stefanos Tsitsipas (6)

Alexander Zverev (7)

Grupa Bjorn Borg

Novak Djokovic (2)

Roger Federer (3)

Dominic Thiem (5)

Matteo Berrettini (8)

Cum arată meciurile directe (H2H):

Rafael Nadal: 2-0 cu Medvedev, 4-1 cu Tsitsipas, 5-1 cu Zverev

Daniil Medvedev: 0-2 cu Nadal, 5-1 cu Tsitsipas, 1-4 cu Zverev

Stefanos Tsitsipas: 1-4 cu Nadal, 1-5 cu Medvedev, 3-1 cu Zverev

Alexander Zverev: 1-5 cu Nadal, 4-1 cu Medvedev, 1-3 cu Tsitsipas

Turneul Campionilor se dispută în perioada 10-17 noiembrie, în O2 Arena din Londra. Este pentru ultima dată când capitala Angliei găzduiește competiția, turneul de final de an urmând să aibă loc de anul viitor la Torino. Campionul en-titre al întrecerii este Alexander Zverev (2018).