Roger Federer rămâne în cursa pentru calificarea în semifinalele Turneului Campionilor după ce a trecut, scor 7-6(2), 6-3, de Matteo Berrettini. După un prim set câștigat cu dificultate în tiebreak, elvețianul a reușit break-ul în al doilea și a făcut lucrurile să pară mai ușoare. De cealaltă parte, italianul a fost eliminat din competiție după ce a suferit a doua înfrângere fără set câștigat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Setul I

Roger și Matteo și-au folosit din plin avantajul serviciului, iar întreg setul a fost zgârcit - a oferit o singură șansă de break (care a fost și de set). S-a mers cap la cap, schimburile fiind scurte, iar sosirea unui tiebreak era inerentă.

Cu un plus de experiență și cu lovituri mai îngrijite, Roger a câștigat tiebreak-ul fără prea mari emoții, echilibrul de până atunci evaporându-se în finalul de set. A fost 7-2 pentru campionul elvețian, Federer reușind să se impună de două ori contra serviciului. Matteo a fost egalul adversarului său, dar presiunea din tiebreak s-a simțit din plin în brațul italianului.

Setul II

Pierderea primului set a lăsat urme în jocul lui Matteo, italianul fiind neinspirat și temător: serviciul nu i-a funcționat, a greșit mult cu backhand-ul, iar break-ul (primul al partidei) a venit chiar la zero, în primul game al manșei.

Sigur de la lansare, Federer și-a regăsit mult mai bine ritmul (dacă facem o comparație cu meciul împotriva lui Thiem), nu i-a dat adversarului posibilitatea să lovească din poziții confortabile, iar acest lucru s-a putut observa pe tabelă (3-1).

Cu toate că a avut și momente de strălucire (passing-uri, unghiuri desenate perfect cu forehand-ul), Matteo a reușit să conteze cu adevărat pe serviciul lui Federer doar într-un singur game: la 4-3 în favoarea elvețianului. Atunci, Berrettini a avut trei mingi de break, dar cumva Roger a reușit să le anuleze.

Simțind că parcă și-a pierdut și ultima șansă de a reveni în meci, Matteo a mai avut un game slab de serviciu, iar Roger a închis meciul cu încă un break: 6-3, după o oră și 18 minute.

Ultimul punct al partidei Federer vs Berrettini:

Super punct marca Federer:

Precizie elvețiană:

Federer mulțumește publicului din O2 Arena:

Rezultate consemnate până acum:

Novak Djokovic - Matteo Berrettini 6-2, 6-1

Dominic Thiem - Roger Federer 7-5, 7-5

Roger Federer - Matteo Berrettini 7-6(2), 6-3

De la ora 22:00

*în direct la Digisport

Novak Djokovic vs Dominic Thiem.

Cum arată meciurile directe (H2H):

Novak Djokovic: 26-22 cu Federer, 6-3 cu Thiem, 1-0 cu Berrettini

Roger Federer: 22-26 cu Djokovic, 2-5 cu Thiem, 2-0 cu Berrettini

Dominic Thiem: 3-6 cu Djokovic, 5-2 cu Federer, 2-1 cu Berrettini

Matteo Berrettini: 0-1 cu Djokovic, 0-2 cu Federer, 1-2 cu Thiem.

Turneul Campionilor se dispută în perioada 10-17 noiembrie, în O2 Arena din Londra. Este pentru ultima dată când capitala Angliei găzduiește competiția, turneul de final de an urmând să aibă loc de anul viitor la Torino. Campionul en-titre al întrecerii este Alexander Zverev (2018).