​Debutul lui Rafael Nadal (1 ATP) la Turneul Campionilor a fost unul marcat de multe greșeli în momente importante. Ibericul, venit după o accidentare în zona abdominală (s-a retras în semifinalele Masters-ului de la Paris), a pierdut în fața campionului en-titre Alexander Zverev, scor 6-2, 6-4, după o oră și 23 de minute de joc.

HotNews.roFoto: Hotnews

Setul I

Condus cu 5-0 în confruntările directe, Zverev a servit incredibil în primul set (a câștigat 87% dintre punctele jucate cu primul serviciu) și nu i-a oferit nicio șansă de break lui Nadal. De cealaltă parte, Rafa nu a reușit să joace cel mai bun tenis al său și a pierdut de două ori la lansare (de fiecare dată a greșit cu forehand-ul la minge de break), în game-urile 5 și 7.

Setul II

Alexander a continuat pe aceeași linie la serviciu și în setul secund, a avut un procentaj chiar mai bun al punctelor câștigate cu primul serviciu (89%) și a reușit să încheie partida fără a fi nevoit să salveze vreo minge de break. Break-ul decisiv a venit după chiar primul game al setului, când Zverev a fructificat o ocazie printr-un voleu de forehand. Singurul moment în care Sascha a avut probleme a fost în game-ul al doilea al setului, când acesta a făcut două duble greșeli și tabela arăta 0-30. Germanul a practicat un tenis ofensiv profitând de condițiile indoor.

Cu un an în urmă, Alexander Zverev devenea campion la Londra, fiind primul jucător care i-a învins atât pe Roger Federer, cât și pe Novak Djokovic (1 ATP, la acel moment) la aceeași ediție a Turneului Campionilor.

Cea mai frumoasă lovitură a meciului dintre Zverev și Nadal:

Rezultatele zilei în Grupa Andre Agassi:

Stefanos Tsitsipas vs Daniil Medvedev 7-6(5), 6-4

Alexander Zverev vs Rafael Nadal 6-2, 6-4

Programul următoarelor meciuri:

*Miercuri, 13 noiembrie

De la ora 16:00

Rafael Nadal vs Daniil Medvedev

De la ora 22:00

Stefanos Tsitsipas vs Alexander Zverev

Cum arată grupele:

Grupa Andre Agassi

Rafael Nadal (1)

Daniil Medvedev (4)

Stefanos Tsitsipas (6)

Alexander Zverev (7)

Grupa Bjorn Borg

Novak Djokovic (2)

Roger Federer (3)

Dominic Thiem (5)

Matteo Berrettini (8)

Cum arată meciurile directe (H2H):

Rafael Nadal: 2-0 cu Medvedev, 4-1 cu Tsitsipas, 5-1 cu Zverev

Daniil Medvedev: 0-2 cu Nadal, 5-1 cu Tsitsipas, 1-4 cu Zverev

Stefanos Tsitsipas: 1-4 cu Nadal, 1-5 cu Medvedev, 3-1 cu Zverev

Alexander Zverev: 1-5 cu Nadal, 4-1 cu Medvedev, 1-3 cu Tsitsipas

Turneul Campionilor se dispută în perioada 10-17 noiembrie, în O2 Arena din Londra. Este pentru ultima dată când capitala Angliei găzduiește competiția, turneul de final de an urmând să aibă loc de anul viitor la Torino. Campionul en-titre al întrecerii este Alexander Zverev (2018).