Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev au oferit un meci echilibrat, cu multe execuții de generic și cu un tenis care anunță în mod clar că sportul alb va avea parte de strălucire și după ce se vor retrage actorii din Big 3. Disputa din O2 Arena (Turneul Campionilor, Grupa Andre Agassi) a adus prima victorie a grecului după cinci înfrângeri consecutive în fața rusului. A fost 7-6(5), 6-4 pentru Stefanos. În cealaltă partidă a grupei se vor duela Rafael Nadal și Alexander Zverev.

Stefanos TsitsipasFoto: atptennis.com

Condus cu 5-0 în meciurile directe, Stefanos a aplicat o tactică ofensivă în meciul de luni, însă echilibrul a fost cel care a dominat partida din O2 Arena. Primul set a fost unul care a avut nevoie de tiebreak, cei doi fiind puternici din spatele serviciului. Grecul a greșit mai puțin, iar manșa i-a revenit (7-6(5)). De știut: a existat o singură șansă de break în tot setul, iar aceasta a fost salvată de Medvedev.

Setul al doilea a continuat în aceleași coordonate: multă siguranță au emanat cei doi de la lansare, iar manșa părea să se ducă tot spre un tiebreak. A urmat însă momentul decisiv din game-ul al nouălea. Medvedev a fost nesigur, a oferit șanse adversarului, iar Tsitsipas nu a stat prea mult pe gânduri. A făcut break-ul, iar apoi a fructificat avantajul serviciului pentru a închide setul și partida (6-4).

Este prima victorie a lui Stefanos în fața lui Daniil, rusul conducând acum cu 5-1 în întâlnirile directe. Ambii jucători sunt debutanți la Turneul Campionilor.

De la ora 22:00 va avea loc meciul dintre Rafael Nadal și Alexander Zverev.

Mingea de meci fructificată de Tsitsipas:

Cum arată grupele competiției:

Grupa Andre Agassi

Rafael Nadal (1)

Daniil Medvedev (4)

Stefanos Tsitsipas (6)

Alexander Zverev (7)

Grupa Bjorn Borg

Novak Djokovic (2)

Roger Federer (3)

Dominic Thiem (5)

Matteo Berrettini (8)

Turneul Campionilor se dispută în perioada 10-17 noiembrie, în O2 Arena din Londra. Este pentru ultima dată când capitala Angliei găzduiește competiția, turneul de final de an urmând să aibă loc de anul viitor la Torino. Campionul en-titre al întrecerii este Alexander Zverev (2018).