Roger Federer a debutat cu stângul la Turneul Campionilor de la Londra, marele campion elvețian fiind învins în două seturi, scor 7-5, 7-5, de Dominic Thiem. Fedex a plătit scump factura pentru game-urile de serviciu slabe din finalurile de set, iar Dominic a profitat și s-a impus după un meci de o oră și 40 de minute.

Roger FedererFoto: atpworldtour.com

Setul I

Povestea primului s-a scris la foto finish, Thiem profitând de o nesperată șansă ivită la 5-5, pe serviciul elvețianului. Roger a scăzut evident nivelul pe finalul manșei, iar austriacul a profitat din plin de căderea adversarului.

Au fost două momente slabe pentru marele campion elvețian: primul în fix debutul partidei (primul game), iar al doilea pe final. Roger le-a dat speranțe fanilor săi, a revenit de la 0-2 până la 3-2, dar a cedat în final setul după ce s-a dovedit neinspirat în alegerea loviturilor. În plus, serviciul nu l-a mai ascultat pe Federer atunci când ar fi avut mai multă nevoie, iar Dominic și-a trecut (meritat pe undeva) manșa în statistica sa.

Setul II

Observând forța cu care Thiem a returnat de pe linia de fund (a trimis violent cu forehand-ul austriacul), Roger a încercat să schimbe din mers planul tactic, iar venirile la fileu au reprezentat o variantă. Singura problemă: Federer a venit uneori la plasă pe mingi moi, slice-uri, iar Dominic a avut ocazia nesperată de a-l pasa de câteva ori pe mult mai titratul său adversar.

Jocul a devenit din ce în ce mai echilibrat, iar break-urile nu și-au făcut apariția în primele zece game-uri. La 5-5 (la fel ca și în primul set), Roger a făcut un game foarte slab de serviciu, iar Dominic a reușit un break alb.

Aflat pe un val de încredere, Thiem a ajuns în situația de a avea o minge de meci, pe care însă a irosit-o. După ce i-a refuzat lui Roger o șansă de break, austriacul a închis partida cu un identic 7-5, 7-5, după o oră și 40 de minute.

Ultimul punct al partidei Thiem vs Federer:

Rezultatele zilei în Grupa Bjorn Borg:

Novak Djokovic - Matteo Berrettini 6-2, 6-1

Dominic Thiem - Roger Federer 7-5, 7-5

Programul următoarelor meciuri:

*Marți, 12 noiembrie

De la ora 16:00

Roger Federer vs Matteo Berrettini

De la ora 22:00

Novak Djokovic vs Dominic Thiem.

Cum arată grupele:

Grupa Andre Agassi

Rafael Nadal (1)

Daniil Medvedev (4)

Stefanos Tsitsipas (6)

Alexander Zverev (7)

Grupa Bjorn Borg

Novak Djokovic (2)

Roger Federer (3)

Dominic Thiem (5)

Matteo Berrettini (8)

Cum arată meciurile directe (H2H):

Novak Djokovic: 26-22 cu Federer, 6-3 cu Thiem, 1-0 cu Berrettini

Roger Federer: 22-26 cu Djokovic, 2-5 cu Thiem, 1-0 cu Berrettini

Dominic Thiem: 3-6 cu Djokovic, 5-2 cu Federer, 2-1 cu Berrettini

Matteo Berrettini: 0-1 cu Djokovic, 0-1 cu Federer, 1-2 cu Thiem.

Turneul Campionilor se dispută în perioada 10-17 noiembrie, în O2 Arena din Londra. Este pentru ultima dată când capitala Angliei găzduiește competiția, turneul de final de an urmând să aibă loc de anul viitor la Torino. Campionul en-titre al întrecerii este Alexander Zverev (2018).