​Novak Djokovic a început cursa de câștigare a Turneului Campionilor cu o victorie categorică în fața surprinzătorului Matteo Berrettini (6-2, 6-1). Sârbul a etalat un joc solid: serviciu bun, deplasare la un nivel înalt, defensivă ermetică. De cealaltă parte, italianul a arătat din plin emoțiile debutului la o asemenea competiție, iar atunci când serviciului nu i-a funcționat, Nole a făcut diferența la retur. Partida a făcut parte din Grupa Bjorn Borg, una în care se mai află Roger Federer și Dominic Thiem.

HotNews.roFoto: Hotnews

Setul I

Mare favorit la câștigarea competiției, Novak a avut un start lansat de meci: a servit la un nivel ridicat, s-a deplasat incredibil (ca de obicei) și a reușit să returneze din poziții dificile. Italianul a arătat unele emoții în primele game-uri, iar break-ul a venit la scorul de 3-2 în favoarea sârbului. Matteo a avut drept verigă slabă backhand-ul, lovitură care a părut necuplată la realitatea din teren (nu a avut ritm).

După ce a dat o valoare și mai mare break-ului de la lansare (5-2), Djoker-ul a închis manșa cu încă un game câștigat contra servicului (la zero, chiar). 6-2 pentru Nole, după un set în care diferența dintre cei doi a fost evidentă.

Setul II

Cu ajutorul unui plasament incredibil, Nole a returnat foarte bine și servicii care au trecut lejer peste 200 de km/h, capacitatea sârbului de a pune tot timpul o minge în plus în teren fiind una fantastică.

Obligat să lovească din ce în ce mai tare, Berrettini a continuat să greșească în fața unui jucător capabil să facă excelent tranziția din defensivă în ofensivă. Break-ul a venit absolut normal, iar Nole a preluat frâiele setului fără să dea senzația că este neapărat la cel mai înalt nivel de care este capabil (3-0).

Opt game-uri la rând (!) a reușit să lege sârbul (până la 4-0), spre satisfacția fanilor săi din tribunele O2 Arena. A urmat un game modest făcut de numărul doi mondial de la lansare, iar Djoker-ul a scăpat cuvinte grele spre propria-i lojă (4-1).

Pănă la finalul previzibil nu a mai fost mult, Djokovic lăsându-i lui Berrettini doar trei game-uri în meciul de debut al italianului la Turneul Campionilor (6-2, 6-1). Meciul a durat o oră și patru minute.

De la ora 22:00 va avea loc confruntarea dintre Roger Federer și Dominic Thiem. Întrecerea din O2 Arena poate fi urmărită în direct în România pe Digisport.

Ultimul punct al partidei Djokovic vs Berrettini:

Cum arată grupele competiției:

Grupa Andre Agassi

Rafael Nadal (1)

Daniil Medvedev (4)

Stefanos Tsitsipas (6)

Alexander Zverev (7)

Grupa Bjorn Borg

Novak Djokovic (2)

Roger Federer (3)

Dominic Thiem (5)

Matteo Berrettini (8)

Cum arată meciurile directe (H2H):

Novak Djokovic: 26-22 cu Federer, 6-3 cu Thiem, 1-0 cu Berrettini

Roger Federer: 22-26 cu Djokovic, 2-4 cu Thiem, 1-0 cu Berrettini

Dominic Thiem: 3-6 cu Djokovic, 4-2 cu Federer, 2-1 cu Berrettini

Matteo Berrettini: 0-1 cu Djokovic, 0-1 cu Federer, 1-2 cu Thiem.

Turneul Campionilor se dispută în perioada 10-17 noiembrie, în O2 Arena din Londra. Este pentru ultima dată când capitala Angliei găzduiește competiția, turneul de final de an urmând să aibă loc de anul viitor la Torino. Campionul en-titre al întrecerii este Alexander Zverev (2018).