​Tenismenul Horia Tecău şi-a declarat susţinerea pentru cei care protestează faţă de defrişările ilegale, printr-un mesaj în limba engleză postat pe pagina lui de Facebook, potrivit News.ro.

Horia TecauFoto: FRT / AGO Vision

"Pădurile din România dispar încet. Se întâmplă mai ales din cauza masivelor defrişări ilegale, care sunt rar descoperite sau pedepsite. În acelaşi timp, 20 de milioane de metri cubi de lemn dispar în fiecare an din pădurile noastre. Nu trebuie să mai spun că majoritatea suprafeţelor nu sunt nicodată replantate. Asta ne afectează pe fiecare dintre noi, de aceea aş vrea să-mi exprim recunoştinţa şi dragostea faţă de oricine a reuşit să protesteze ieri faţă de tăierile ilegale sau să planteze un pom oriunde în ţara noastră. Sper cu hotărâre că natura va câştiga de această dată", a fost mesajul lui Tecău.

Câteva mii de persoane au protestat, duminică seară, în centrul Capitalei faţă de defrişările ilegale, ei cerând totodată măsuri pentru ca pădurarii să nu-şi mai pună viaţa în pericol la locul de muncă.