Horia Tecău, împotriva defrişărilor ilegale: "Sper ca natura să învingă de data aceasta"

Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
O sa fiu contrazis de 'specialisti' care o sa afirme că defrișările sunt cele mai recomandabile atât dpdv al exploatabilitii cât și că metoda de protecție la căzături, etc dar asta e numai punctul de vedere al firmelor care doresc sa-si maximizeze profiturile.
In cazul replantărillor de după defrișare, in unele cazuri după 7 ani, rata de supraviețuire al arborilor e de sub 5 % după 10-15 ani, asta și pentru că apare vegetație spontană mai viguroasă decât replantate le care se acomodează mai greu.
Un alt aspect care ar mai reduce defrișările ar fi interzicerea exportării produselor lemnoase care nu înglobează plusvaloare prin prelucrare.De exemplu buștenii, cheresteaua, scândurile netratate, chiar selectiv anumite specii valoroase mai rare. Practic asta ar duce la înmulțirea producătorilor autohtoni de mobilă și alte produse cu grad mare de prelucrare.
Mai sunt și alte aspecte importante cum ar fi controlul lemnului de foc și furturile mici ale unor persoane fizice.