​Belgianca Kim Clijsters a anunţat că revenirea ei pe terenurile de tenis nu va avea loc aşa cum intenţiona, în ianuarie 2020, din cauza unei accidentări la genunchi, informează BBC.

Kim ClijstersFoto: wtatennis.com/ getty

"A trebuit să iau decizia de a nu concura în ianuarie. Sunt în proces de refacere şi sub tratament pentru o accidentare la genunchi. Este un pas înapoi, dar sunt mai hotărâtă ca niciodată să revin în sportul pe care îl iubesc. Apreciez toată susţinerea voastră şi toate încurajările", a scris jucătoarea de 36 de ani, într-un mesaj postat pe Twitter.

După ce a câştigat un Grand Slam, la US Open, în 2005, Clijsters s-a retras prima dată în 2007, pentru a-şi întemeia o familie. Ea a revenit pe teren, în 2009, şi a mai câştigat trei Grand Slam-uri, de două ori la US Open şi o dată Australian Open, înainte de a se retrage din nou, în 2012.

În cariera ei, belgianca a câştigat 41 de turnee şi a fost 20 de săptămâni numărul 1 mondial. Ea are trei copii, o fată, Jada, născută în 2008, şi doi băieţi Jack, născut în 2013 şi Blake, în 2016.

În calitate de fost număr 1 mondial, Kim Clijsters poate beneficia într-un sezon de un număr nelimitat de wild card-uri. Ca să fie înregistrată în clasament, ea trebuie să joace trei turnee şi să câştige cel puţin zece puncte WTA, scrie News.ro.