Aflat la a șasea finală la Masters-ul de la Paris, Novak Djokovic l-a învins destul de ușor pe canadianul Denis Shapovalov (28 ATP), scor 6-3, 6-4, și a câștigat al cincilea său titlu (al 77-lea al carierei). Sârbul a ajuns la un singur titlu de Masters în spatele lui Rafael Nadal (are 34, în timp ce ibericul a obținut 35).

HotNews.roFoto: Hotnews

În meciul de o oră și cinci minute, Djokovic a avut zece lovituri câștigătoare și doar șapte erori neforțate. De cealaltă parte, tânărul Shapovalov a jucat mult mai agresiv, a reușit 24 de lovituri câștigătoare, opt ași (niciunul pentru Novak), dar a făcut și 22 de erori. Nole a câștigat 61 de puncte din cele 104 disputate.

Djokovic a avut nevoie de câte un break pentru a se impune: în al doilea game din primul set și în al șaptelea din al doilea.

Pe parcursul turneului, Novak Djokovic a mai trecut, fără să piardă vreun set, de Corentin Moutet (Franța, 97 ATP), Kyle Edmund (Marea Birtanie, 75 ATP), Stefanos Tsitsipas (Grecia, 7 ATP) și Grigor Dimitrov (Bulgaria, 27 ATP).

Chiar dacă a câștigat turneul de la Paris, Djokovic va coborî pe locul al doilea al clasamentului ATP începând de luni. Denis Shapovalov va urca 13 poziții (până pe 15).

Ultimul punct al finalei dintre Djokovic și Shapovalov:

Clasamentul titlurilor Masters:

1 Rafael Nadal 35

2 Novak Djokovic 34

3 Roger Federer 28

4 Andre Agassi 17

5 Andy Murray 14

6 Pete Sampras 11

Cine a câștigat turneele Masters în 2019:

Indian Wells: Dominic Thiem

Miami: Roger Federer

Monte-Carlo: Fabio Fognini

Madrid: Novak Djokovic

Roma: Rafael Nadal

Montreal: Rafael Nadal

Cincinnati: Daniil Medvedev

Shanghai: Daniil Medvedev

Paris: Novak Djokovic