Rafael Nadal (2 ATP, va urca pe primul loc începând de luni) s-a retras înaintea semifinalei Masters-ului de la Paris, din cauza unei accidentări în zona abdominală pe care a suferit-o în timpul încălzirii. Adversarul său Denis Shapovalov îl va întâlni în ultimul act pe Novak Djokovic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nadal a decis să nu mai joace la recomandarea medicilor.

“Sper să fiu apt pentru Londra. Acesta este cel mai important obiectiv acum”, a declarat spaniolul.

Acesta a explicat că la încălzire, când a servit, a simţit o problemă la abdominali şi s-a dus imediat la medicul turneului. Un al doilea test a arătat că probabil este vorba de o mică întindere. Sportivul a revenit pe teren pentru a vedea dacă poate să servească, însă durerea a persistat, potrivit News.ro.

Dacă ar fi câștigat turneul de la Paris, Rafael Nadal, proaspăt căsătorit, ar fi fost sigur de clasarea pe primul loc la finalul anului. Spaniolul a reușit, înaintea acestui abandon, să lege 14 victorii.

Rafael Nadal și Novak Djokovic s-au întâlnit de 54 de ori în circuitul ATP (sârbul conduce cu 28-26).

Prezența în finala de la Paris îi aduce lui Denis Shapovalov cea mai bună clasare din carieră. Canadianul și-a asigurat locul 15 ATP și poate urca până pe 11, dacă îl va învinge pe Djokovic (Nole are 3-0 în confruntările directe). De cealaltă parte, sârbul se poate apropia la un singur titlu de Masters de Rafael Nadal (are 33, ibericul a câștigat 35).

Masters-ul de la Paris se dispută în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie, pe hard indoor. Are premii totale în valoare de €5,207,405, iar ultimii câștigători sunt Karen Khachanov (la simplu) și Marcel Granollers / Rajeev Ram (dublu).

Clasamentul titlurilor Masters:

1 Rafael Nadal 35

2 Novak Djokovic 33

3 Roger Federer 28

4 Andre Agassi 17

5 Andy Murray 14

6 Pete Sampras 11

Cine a câștigat turneele Masters în 2019:

Indian Wells: Dominic Thiem

Miami: Roger Federer

Monte-Carlo: Fabio Fognini

Madrid: Novak Djokovic

Roma: Rafael Nadal

Montreal: Rafael Nadal

Cincinnati: Daniil Medvedev