​​Ashleigh Barty, liderul clasamentului WTA, o va întâlni pe Elina Svitolina, campioana en-titre, în finala Turneului Campioanelor. Australianca a învins-o în semifinale pe Karolina Pliskova, scor 4-6, 6-2, 6-3. Meciul a durat o oră și 54 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pliskova (2 WTA) a început mai bine partida și a făcut singurul break al primului set în game-ul al cincilea. Barty a servit excelent pentru o jucătoare de 1.66m (a avut 11 ași, în timp ce Pliskova, la 1.86m, a avut doar unul) și nu a mai pierdut niciodată la lansare până la finalul partidei. Aceasta a reușit o revenire similară cu cea a Elinei Svitolina din cealaltă semifinală (a făcut două break-uri în setul secund și unul în al treilea).

Pentru a câștiga titlul, Barty va trebui să treacă, în premieră, de Elina Svitolina. Jucătoarea din Ucraina a câștigat primele cinci confruntări directe.

"Nu am nimic de pierdut. Trebuie să ies pe teren, să mă bucur și să încerc să termin sezonul foarte bine", a spus Barty, despre finala cu Svitolina.

Semifinale:

Elina Svitolina - Belinda Bencic 5-7, 6-3, 4-1 (abandon)

Ashleigh Barty - Karolina Pliskova 4-6, 6-2, 6-3

Rezultatele înregistrate de Barty până în finală:

5-7, 6-1, 6-2 vs Belinda Bencic

6-3, 3-6, 4-6 vs Kiki Bertens

6-4, 6-2 vs Petra Kvitova

4-6, 6-2, 6-3 vs Karolina Pliskova

Despre Ashleigh Barty:

Barty a avut un an excelent, la cei 23 de ani arătând o maturitate incredibilă în joc. 2019 a fost, de departe, anul cel mai bun din cariera sportivei din Australia: a câștigat primul său Grand Slam - Roland Garros - și a ajuns pe locul 1 în lume.

Liniștită, muncitoare și cu multe arme în termobag, Ash a putut trece neobservată pentru unii, dar a avut grijă să ia treptele evoluției pe rând, pas cu pas, până la a ridica trofeul pe Chatrier.

Este greu de învins atunci când se află într-o dispoziție bună de joc, având o defensivă solidă (slice-ul este o armă foarte importantă) și o ofensivă care se sprijină pe un backhand aspru (deschide foarte bine terenul în cross) și un forehand capabil să facă diferența. În plus, are și un joc bun din preajma plasei, aici vazându-se meciurile pe care le joacă la dublu.